måndag 10 oktober 2011

Stooora planer tar sin början!

I helgen har jag slitit som ett djur! :0)


Massor med ved har sågats och staplats och det känns i kroppen idag vill jag lova... Motorsågen har blivit min nya vän och helt plötsligt förstår jag hur man kan längta efter en varm bastu och en kall öl efter arbetsdagens slut. Jag som inte ens dricker öl! ;0)

Det nya odlingsprojektet har tagit sin början och på bilden här under kan ni se vad det är för idé jag har fått... 


Vi frågade vår snälle bonde om vi inte kunde få låna lite mark att odla på och det gick huuuur bra som helst, så till nästa år ska det odlas pumpa, gurka, majs och potatis... Vi har börjat lägga ut ris som grund till odlingslimpor eftersom det är en riktigt blöt leråker. Min största dröm är att vi ska vara självförsörjande på grönsaker större delen av året och den här ytan kommer att underlätta för att göra den drömmen sann. :0) Det känns fantastiskt lyxigt att inte behöva snåla med utrymme när man anlägger limporna. Pumpan kommer att kväva det mesta av ogräset utan problem efter vad jag har sett av dess växtkraft hittills... ;0) 

Vem vet... kanske blir det självplock av gurka för byborna nästa sommar. 

Anna

6 kommentarer:

 1. Du är då en bagare i det STORA formatet. Jag önskar dig hjärtligt lycka till med din grönsaksodling där på åkern...trevlig bonde som lånar ut mark till er!

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 2. Hej hej,
  Här har slitits med ved hela helgen också så jag vet precis hur det känns i kroppen. Bastade gjorde jag också två dar i rad när man var helt slut i kroppen efter all vedhantering. Men ölen hoppade jag över ;)

  Tack för infon om sommardahlior som man sår från frö på våren! Hade ingen aning om att det fanns men blev jätteglad när du berättade det för mig :)

  Kramar, Carina

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Oj vad ni har jobbat! Ska bli roligt att se dina odlingar!!
  Kraaam Anna

  SvaraRadera
 4. Oj oj oj! Kul med nya planer. Och du, ta dig den där ölen och ett bastubad och var som en karl....spotta lite och så där...
  Kramar

  SvaraRadera
 5. Oj, vilket härligt projekt och vilken känsla att kunna skörda och använda egna grönskar hela året. Snäll granne, när jag läser inlägg som dina får mig att längta bort från Stockholmstrakten. Här finns inga snälla bönder som kan tänka sig att låta grannen odla grönsaker. Varje kvm kostar en halv förmögenhet.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 6. Vad spännande det ska bli att följa ert nya projekt! Snälla grannar ni har! Du får väl baka en pumpakaka åt dom när pumpan dyker upp nästa år! =)
  Ha en skön dag!
  Kram Elin

  SvaraRadera