lördag 8 oktober 2011

Många dahlior blev det...

I år har jag verkligen fått mitt lystmäte av dahlior tillgodosett! Jag drömde om ett hav av dahlior och fick en ocean. ;0) Eller fick och fick... det tog sin lilla tid att dra fram alla från frö i våras, och plats med för den delen! Ett tag trodde jag inte att det skulle bli någonting av alla de långa, taniga plantorna men när de väl kom ut och fick frisk luft, sol och näring i överflöd tog de sig och det med besked!


Jag tror att det är just variationsrikedomen som tilltalar mig när det kommer till dessa blommor. Från två olika fröpåsar, en med sorten "Unwins dwarf" och en med sorten "Pompom lilliputt", fick jag så här (och fler därtill) varianter. En sprakande färgkavalkad har jag haft i min trädgård i år men nu kan jag nog räkna dagarna de finns kvar. I morse var det bara 2 grader varmt ute så frosten är på väg... Inte för att det gör sådär jättemycket för mig! Jag är mätt på dahlian för i år och har samlat fröer så jag kan sätta ännu fler blommor nästa vår. Jag har min klara favorit, vilken är din? ;0)

Anna

10 kommentarer:

 1. Otroligt att det kan komma så många olika dahlior ur två frö paket! Svårt att välja en favorit, tycker nog just att den stora blandningen av dem är det vackraste med dem.
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 2. Men ååh, det är ju som en påse godis, så många färger och former! Och ett jättefint collage har du gjort av dem. Själv älskar jag pompom-dahlior, tycker de är så fantastiska, som små skulpturer i formen. Kram Hanna

  SvaraRadera
 3. Vilka vackra Dahlior!
  De enda som blivit mätt på Dahlior här på gåsvik, är råodjuren! 1 blomma har jag fått se i år. Hoppas på bättre lycka nästa år. Kanske så många och fina som dina. ( Jag ska plantera dem där inte rådjuren kommer åt dem)
  Monzan

  SvaraRadera
 4. Jösses vad mycket dahlior! Och alla är fina, inte kan jag välja ut någon så där.....
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Jag älskar de enkla och de hysteriskt symmetriska, hur ska jag kunna välja. Jag är helt fascinerad över att du har fått så olika färger och former på dem från två fröpåsar. Otroligt!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 6. Vilket fint collage!!!!!
  Godis för ögonen!! kram och hoppas helgen är bra!

  SvaraRadera
 7. Heeeej Anna!
  Dahlian måste vara den nya pelargonen:-)

  Klicka in dig till Svenska Trädgårdsbloggar.se, läs nya medlemsregler och förnya ditt medlemsskap om du vill fortsätta vara med.... Och det hoppas jag att du vill:-)
  Ha en fin helg, kram H.

  SvaraRadera
 8. Vilken färgkavalkad! Och det bara från två påsar!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 9. Självklart är min favorit den nere till höger från mitt håll sett :)Sagolikt vacker.
  kRam Berit

  SvaraRadera