fredag 7 oktober 2011

Ett kontor i miniatyr...

 I vårt vardagsrum har vi ett hörn som är lite svårt att möblera. I vinter ska vi bygga en platsbyggd bokhylla här men till dess får en gammal sekretär fungera som minikontor. Jag har velat angående om jag ska måla sekretären vit eller svart men det slutade med att den fick behålla sin originalfärg. 


Den gamla tunnan är härligt sliten... Vi använder den till att samla tidningar i men det skulle såklart fungera precis lika bra att ha plädar eller liknande i den.


Rådjuret har jag berättat om tidigare, men för er som nyligen har hittat hit kan jag berätta att den har åtskilliga år på nacken och att historien runt trofén är att jägaren som sköt även mördade sin fru! En aningen morbid historia, men vad tusan! ;0)


Lampetterna hittade jag på loppis för några år sedan och har tyckt om dem ända sedan dess.


Det var vårt lilla kontor det!


Anna

8 kommentarer:

 1. Hej!
  Du gjorde helt rätt som inte målade den!! Tror tyvärr att många kommer ångra att de målat så många gamla fina klenoder när de är urcharmiga som de är. Skillnad är ju givetvis att måla eller tapetsera för att dölja en skada tex men annars är det synd på rara ärtor tycker jag.

  Tack själv för i dag!!! Det gör vi snart om eller hur?!
  Nu må du tro att jag funderar ännu mer på växthus...
  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Jag tycker den är fin i original, så blev det med mitt soffbord som jag fyndade på loppis för ett tag sen.
  Härlig historia om rådjuret =)
  Ha en mysig fredagskväll, kram Jenny

  SvaraRadera
 3. vilken förskräcklig jakt historia...tur att man inte är gift med en jägare...hihi...kramis semlan

  SvaraRadera
 4. Men så spännande med en morbid jakthistoria! Den vill jag höra någon gång. Jag tycker att sekretären passar perfekt mot allt det vita. Vitmålad eller svart hade den sett ut som alla andra. Håller med Anna, tror många kommer att ångra sig.

  Ha en underbar helg!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 5. Tunnan är det finaste i allt, tycker jag! Fast även sekretären är fin ... Och så den hemska jakthistorien! Jag är allt lite nyfiken på resten av historien - "mördade sin fru"? Berätta alla blodiga detaljerna, tack!
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 6. Oj, en sådan sekretär har jag också och har nuddat vid tanken att måla den men tanken vill inte stanna kvar så den får vara som den är. Har insett att den är bäst så och bryter av fint mot det vita. Din tunna är fin och lite ovanlig.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 7. Ha ha!! då vet jag va du tänker på när du tittar på trofe´n!!

  Ha en mysig helg
  kram wivi

  SvaraRadera