söndag 30 oktober 2011

Ingen vanlig dag!

För det är ingen vanlig dag, för det är Matildas födelsedag, hurra, hurra, hurraaaa!


Vårt allra första barn fyller 6 år idag! 

Uffe (hennes lilla hund) hänger med än, men ser inte riktigt likadan ut längre. Han har antagit en aningen gråare ton i pälsen men är fortfarande lika älskad! 


Den här bilden togs innan vårt hus var byggt. Äppelträdet står kvar, men bakom det byggde vi vårt nya hem. Rätt fantastiskt när man tänker på det... Våra barn har alltid bott på samma plats, även om vi nu har ett nytt hus vi bor i. I flera år bodde vi i vårt lilla torp på 30 kvm med sovloft (när vi byggde hade vi 3 barn på den ytan). När jag idag tänker på den tiden så var även den heeelt fantastisk. Vi var lika lyckliga då fast vi inte hade så mycket pengar eller ett stort fint hus. Jag tror lyckan finns i de relationer vi har och inte i det materiella... Ta tid, stanna upp och njut av det som finns här och nu!


Vilken rikedom det är att få följa med i små människors uppväxt! 

Den lilla söta, bestämda tjejen är nu en stor, söt och bestämd tjej som vet vad hon vill. Tänk att man, när man ser tillbaka, kan känna igen de egenskaper man har haft redan från det att man var bebis. Vi föds verkligen med en personlighet! Inga oskrivna blad här inte... ;)

Tack Matilda för att vi får vara en del av ditt liv och följa med på den resa det innebär att växa upp!
Grattis gumman på din 6 års dag!

Anna

12 kommentarer:

 1. Grattis till stora tjejen :)
  ....så fint du skriver om livet, för visst är det så att barn är den största gåvan vi kan få och att lyckan kommer inte av pengar <3

  SvaraRadera
 2. Så fin tjej, en Grattis hälsning till henne.
  kram
  Hanna

  SvaraRadera
 3. Vackert och tänkvärt,jag och min nuvarande man sen 17 år tillbaka har alltid bott trångt med våra 4barn tillsammans. Levt med små ekonomiska resurser men haft en stor rikedom av kärlek som vi vårdat ömt och växt med åren. Vilken upplevelse att bygg sitt eget hus, men säkert mycket jobb:)

  Grattis till söta tjejen!!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 4. Titta in hos oss och var med och tävla i vår fina tävling! Kram Ingela o Petra

  SvaraRadera
 5. Grattis till stora tjejen, och till dig som firar sex år som mamma!

  Så fint du skriver, och för mig mitt i byggröran extra bra att läsa. Det gäller att komma ihåg vad som är viktigast i livet, och barnen påminner ju oss om det varje dag.

  Hoppas födelsedagen blir precis allt hon drömt om!

  Kram till er båda från Hanna

  SvaraRadera
 6. Grattis till den stora söta Matildan !
  Ha en fin födelsedag!

  Kramar Sirpa

  Du är välkommen att vara med på min utlottning!

  SvaraRadera
 7. Hej! Tack för din snälla kommentar hos mig. Min lilla lund är dåligt planerad = jag planterar ofta där det finns plats, så det är mitt bästa tips... tänk efter ang allt: höjd, bredd, höstfärg, när bladen spricker ut, ja allt... det är så himla jobbigt att flytta stora buskar och träd - tro mig, jag vet!!!
  Ha en härlig födelsedagsfest.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Sitter här med tårar i ögonen :-) Jättevackert skrivet! Det är så roligt med din profil och sista bilden på din dotter, ni är ju så lika.
  Ha en underbar söndag och gratta tösen!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 9. När våra pojkar var små bodde vi i en tvåa i stan med närhet till parker och massor av lekplatser. Mina föräldrar hade stuga på landet och där tillbringade vi helgerna. Allt för att jag ville vara hemma med dom så länge som möjligt.
  Det var super härligt och allt går om man vill.

  Kram Anna

  SvaraRadera
 10. Massor med grattis till sötaste tjejen!En dag försent dock...
  Hoppas ni haft en härlig dag!KRAM

  SvaraRadera