tisdag 4 oktober 2011

Än finns det tid att njuta!

Vem har sagt att bara för att hösten är här så måste man sluta njuta av sin trädgård. Tvärt om så har man mer tid för eftertanke och rekreation nu när det inte finns så mycket växter i köksträdgården som kräver ens uppmärksamhet...


Jag har fyra sådana här bänkar med stomme i järn som står ute året om i min trädgård. På så sätt finns det alltid någon stans att sätta sig ner och ta en kopp kaffe i solen, närhelst på året! Även vinterns solstrålar värmer en frusen själ, om än inte så mycket. ;0)


Rosenskära är en blomma som har växt på mig... Från början fick jag dem inte att bli mer än små taniga pinnar och blommorna tyckte jag var lite svåra att använda i buketter, men nu blir de som små buskar som blommar villigt ända tills frosten tar dem. Jag tycker fortfarande inte att de är sådär väldigt bra som snittblommor men de är vackra där de står i rabatten och det är ju inte helt fel det heller!


Jag har fått en galen idé när det kommer till odlandet av köksväxter. Vi får se om det går att genomföra men om det fungerar ska ni få följa med på den resan. :0) Tala om cliff hanger! *haha*

Anna

10 kommentarer:

 1. Nydelig bilde av benk og blomster :D

  Ha en trivelig tirsdagskveld :D

  SvaraRadera
 2. Där skulle man gärna sätta sig en stund!
  Jag tycker om att ha rosenskära i rabatten.
  Kram Kicki

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Nä nu blev då jag nyfiken i alla fall...
  Så söt din rosenskära är! Riktigt härlig sittplats också, er trädgård verkar så lummig.
  Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Rosenskäran är fantastisk där den växer! Är nyfiken på din galna idé.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 5. Åh vilka fina bilder! Vad härlig. Det ser ut! Nu är det bara att komma ihåg att njuta! Kram på dig!

  SvaraRadera
 6. Ja Rosenskära är en märklig blomma. Mina var så rangliga och taniga tidigt i våras så jag tänkte. Aja vi får se. Men oj vad dom växte sig fina. Och nu vill dom inte sluta blomma;) Bra med flera sittplatser. Jag ska också ha flera här,för det är verkligen trist att behöva kasa runt på möblerna. Det ska finnas på de ställen man oftast sitter på helt enkelt.Jag har megajobb i min köksträdgård just nu. Vända alla bäddar och sålla matjorden. (för hand)a jag är nog lite knäpp;)Kram/Fia.

  SvaraRadera
 7. Vilken vacker bänk. Precis en sådan skulle jag vilja ha här hemma på Höjden. Härligt att kunna ha ute året om... Tänk att kunna slå sig ner där en solig vinterdag med en kopp varm choklad eller te. Så mysigt....

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 8. Ser härligt ut att sitta där : ) Måste nog ta mig en funderar på hur jag själv beteer mig i trädgården just nu, jag borde njuta mer och lämna kirskålen till i vår.

  SvaraRadera
 9. Ser mysigt ut...:)
  Jahapp...då gäller det att "hanga" med då...;))
  Kraaam Git

  SvaraRadera
 10. Nyfiken vad du har för stort projekt på G, ska följa dig noga. Rosenskäror är min absoluta favvo, men bara ute, de är såå tacksamma och finns så många olika. En sort jag drog upp i växthuset i april har behagat börja blomma först nu! Har aldrig varit med om att de är såå griniga förr, men vackra då de väl slår ut.
  Kram Barbro

  SvaraRadera