fredag 2 september 2011

Ombyte förnöjer...

I perioder äter vi nästan bara köpt bröd här hos oss. Men så helt plötsligt blir man så less på limporna som innehåller mer socker än mjöl ;0) att man bara mååååste få i sig lite "riktigt" bröd.


Efter några veckor så är man less på det hembakade brödet så man kan längta ihjäl sig efter en limpsmörgås med ost. Ombyte förnöjer helt enkelt! ;0)


Igår bakade jag grova rågbröd med russin, linfrö och havrekli. Det blev ett riktigt grovt bröd som man håller sig mätt på länge. Det bästa är nog när man har bakat brödet färdigt och får ge sina små ivriga barn varsin bit rykande varmt bröd med lite smör på... Vardagslyx tror jag det kallas.

Anna

5 kommentarer:

 1. Ja visst är det vardagslyx! Men jag håller med dig, vi äter också bara hembakat i perioder, och fast det är så gott (och nyttigare) längtar vi alla efter limpor, polarkakor och annat lättsmält köpebröd efter några veckor... Längtan efter hembakat är dock stor just nu...
  Ha det fint!
  Ullis

  SvaraRadera
 2. Det ÄR lyx med hembakat bröd. Finns absolut ingenting på marknaden som slår detta. Och fast jag är en gammal kärring vid det här laget så smälter jag liksom barnen och smöret på nygräddad bröd, när jag känner lukten av nybakt.

  SvaraRadera
 3. Det är lyxigt med hembakat bröd o orken att baka går lite i vågor. Jag vill tipsa om ett bröd som jag lagt upp på min egen blogg, fruktigt frukostbröd, om du får lust att pröva på nåt nytt!!

  http://smalandsstickan.blogspot.com/2011/07/fruktigt-frukostbrod.html

  SvaraRadera
 4. Det är en härlig vardagslyx. Brödet ser så gott ut. Kommer du att lägga ut receptet på det?
  Önskar dig en skön helg.
  kram Britt

  SvaraRadera