måndag 19 september 2011

Nästa års odlingslimpor...

Så var det dags för nästa års odlingslimpor att börja ta form...


Jorden i min gamla köksträdgård behöver sig en boost av mull och nyttiga smådjur så här ska mina nya odlingslimpor få ligga. I min trädgård behövs knappt en kompost eftersom jag använder allt material till odlingslimporna på hösten. Först lägger jag ett lager med kvistar i botten, på med lite grövre grejor som pumpablast, ogräsrens osv, ovanpå det finare material så som löv, gräsklipp eller rens från kaninburen, gödsel... sedan på med lite gammal kompost och så ett lager jord som täcker in hela härligheten... Att kunna förbättra jorden på det här sättet samtidigt som man får en helt suverän odlingsbädd till gurka och andra värmekrävande växter är smått fantastiskt tycker jag! Första året gjorde jag två limpor, nu är jag uppe i fyra... ;0) Vill du ha en mer utförlig beskrivning titta in här... 

Att rensa i trädgården har aldrig varit roligare eftersom jag nu samlar till mina limpor! ;0)

Anna

6 kommentarer:

 1. Duktig du är som tar tillvara på allting i trädgården./Christina

  SvaraRadera
 2. Det här ska jag prova! Bra tips!
  Vår jord är torr som fnöske och skulle nog behöva lite hjälp på traven!
  Ha en fin vecka! Kram!

  SvaraRadera
 3. Helt suveränt att ta tillvara allt! Det skulle vara straffbart att inte ge tillbaka till naturen vad man tar ifrån den! Dessutom tycker jag det är enda sättet att förbättre en jord som från början känns helt hopplös, det tar några år men det blir bra.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 4. Åh, det är just sånt här jag längtar efter, att gräva och bära och förbereda för nästa års skörd! Odlingslimpor ska det bli här med, och varmbänk i växthuset lovade jag mig själv redan förra vårvintern. Äntlige känns det som att jag har tid också, för nu är huset målat!
  Tack för ett inspirerande inlägg med lika inspirerande bilder, Anna!
  Eija

  SvaraRadera
 5. Vackra höns du har!

  Jag tänkte också föröka anlägga odlingslimpor, så nu ett par frågor: måste de har en viss storlek för att bli tillräckligt varma eller tror du det räcker det om de är 2 kvm? Jag hade också tänkt göra dem i form av trianglar, kan det funka?

  Ha det bra Anna!
  Ullis

  SvaraRadera
 6. Har planer på limpor.. Har precis som du kompakt lerjord och det är inte lätt att odla i den. Får se vad jag hinner med!

  SvaraRadera