måndag 19 september 2011

Hönsen

Kycklingarna är numer unghöns och man kan då och då höra ett hest kraxande när någon av dem försöker stämma upp i skönsång. ;0) Vi har inte riktigt bestämt ännu ifall vi ska behålla gammeltuppen Hassan eller om någon av de nya förmågorna ska få ta vid. Ett som är säkert är i alla fall att vi inte kommer att behålla mer än en tupp! 


Jag tyckte Niklas var smått galen när han kom hem med 18 st kycklingar i våras men såhär i efterhand gjorde han helt rätt! Efter framfart av skator och grävling har vi nu 9 kvar och några av dem är tuppar... Det är så trist när rovdjur tar ens djur men jag kan inte riktigt förstå dem som vill skjuta av alla rovdjur för det. Jag tycker mer att det är upp till mig att skydda mina djur så rovdjuren inte kan få tag på dem...


Under sommaren har hönsen sprungit fritt ute men nu till hösten brukar Duvhöken komma på besök så nu har jag stängt in dem i hönsgården. De är inte helt nöjda med det och står och kacklar upprört vid dörren men, som sagt var... det är för deras eget bästa!


Nu väntar vi otåligt på att de ska börja lägga sina första ägg så jag kan gå ut och plocka in frukostäggen... ;0)

Anna

8 kommentarer:

 1. Underbara bilder, som vanligt. Blir lite avis när jag hör att du har höns. Skulle också gärna vilja ha det, men får nöja mig med att hälsa på grannens. Enligt maken är "vårt zoo tillräckligt stort som det är" ;)

  Solsken
  //Linda

  SvaraRadera
 2. Höns är trivsamma små varelser! Här har vi 11 små på tillväxt nu, och eftersom räven tog favvo-tuppen så hoppas jag att det åtminstone blir ett par fina tuppisar av kycklingarna så vi kan fylla upp tupp-kvoten återigen. Erfarenheten säger att det är bra att behålla minst två av tupparna om man ofta får besök av rovdjur. Annars är man snart tupplös, då blir det inte heller några kycklingar, och man måste återigen få tag på en avelstupp utifrån....

  SvaraRadera
 3. Så fina de är! Jag vill också ha höns! Det finns en familj här i krokarna som har det, så mysigt att höra deras tupp gala mitt i stan. :) Kram Hanna

  SvaraRadera
 4. I dream that we live place where we cloud keep some few chickens, it would be nice to have fresh eggs and maybe roast hen sometimes, I'm not really sure if I could eat them any more by then... :)

  SvaraRadera
 5. Så himla roligt med hönor! Jag skulle så gärna vilja ha ett gäng - helst med luddiga tassar :o) Men det går ju inte när man bor i lägenhet och på kolonilotten får man inte ha djur. Så i nästa liv... då ska jag ha hönor med luddiga tassar!

  SvaraRadera
 6. Så intressant att läsa om dina höns.
  Har ju själv en liten flock på 5 hönor och tupp. Kul nog så har vi nu tre små kycklingar i hönshuset, så nu har de utegångs förbud....otäckt tråkigt tycker vår tupp Ruben :))
  Har hört att skator kan ta små kycklingar :/
  Men har längen tar det innan man ser vilket kön kyclingarna har ?

  SvaraRadera
 7. Jättefina höns! Är det någon speciell ras?
  Kram

  SvaraRadera