tisdag 13 september 2011

Lyckade försök i köksträdgården...

I år har varit ett gott år i köksträdgården. Lagom mycket regn och sol har gett ovanligt stora skördar av det mesta. I vanlig ordning är det något som inte riktigt ville sig och så några nyheter som jag aldrig har lyckats med förr. 


Purjolök tillhör inte de mest svårodlade grönsakerna men hos mig har den alltid blivit angripen av lökfluga tidigare år. Känner mig så glad när jag ser hur de sväller och blir riktigt stora.


Kål är inte riktigt min grej. Jag för en ständig kamp emot kålfjärilar och sniglar men i år har jag fått skörda två spetskålhuvuden. Väldigt roligt och helt klart något som gav mersmak! Det går med fiberduk, snigelgift och ren och skär envishet...


Titta vad jag hittade i växthuset igår! Två meloner stora som en knuten näve!!! :0) Jag hade tappat hoppet om melonerna men nu håller jag tummarna att de ska hinna bli färdiga innan frosten tar dem. Tänk att man kan bli gladare åt två meloner än något annat man har odlat fram under hela sommaren... ;0)

Anna

9 kommentarer:

 1. Åh, vad ditt trädgårdsland har inspirerat mig!
  Nästa år ska odlingarna utökas med många nya grönsaker.

  Kram Ellinor

  SvaraRadera
 2. Oj vilket underbart trädgårdsland du har! Väldigt inspirerande! Och meloner till och med! Bra jobbat! Blir lite sugen på att utöka min lilla planteringslåda nästa år! Kram Elin

  SvaraRadera
 3. Jag förstår din lycka! Jag har daltat med mina meloner, till och med byggt en egen drivbänk för just deras skull, men inte har jag fått något för det. Melonerna blir knappt större än små vindruvor och ramlar sedan av... Det är väl växthus som gäller.
  Ha det fint!
  Ullis

  SvaraRadera
 4. Anna, du är en stor inspirationskälla för oss odlare! Envis som synden, det är jag också, även om jag inte skulle ge mig på melon i första taget. Men är jättelycklig nu över att det växer två majskolvar i majsklungan därute...i

  SvaraRadera
 5. Melonerna är sena i år... även så mina. Men destu godare är de när man fått vänta så länge på dem.

  Vad fascinerad jag blir så mycket fint du har i din köksträdgård... Hur hinner du med allt????

  Kram

  SvaraRadera
 6. Åh så härligt!!
  Tänk så kul att få lyckas med just melon, förstår verkligen din lycka, allt är ju såklart kul men att lyckas med det är lite extra.

  Kul att du fått sälja ett repotage,heja!

  Ha det fint, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 7. Åh vad kul! Och att man dragit upp det själv! Det är lycka det!!! Kramen!

  SvaraRadera
 8. Grattis till en lyckad skörd! Och du, bilden på melonen är helt fantastisk! Kram Hanna

  SvaraRadera