fredag 9 september 2011

En äcklig middag...

Igår åt vi squashsoppa med bacon och kantarelltopping till middag. Barnen skrek i högan sky och undrade varför mamma alltid måste laga så äcklig mat! 


Men bilderna blev bra i alla fall! ;0)
Vi vuxna uppskattade i alla fall maten så jag kan rekommendera den här soppan till barnfria familjer... Jag är av den filosofin att jag serverar en maträtt till varje mål och om man vill får man äta, annars låter man bli. Skulle aldrig komma på tanken att laga olika rätter för att alla ska bli nöjda eller försöka tvinga i någon mat de inte tycker om... 

Vi har rullande schema på fredagar då barnen i tur och ordning får välja vilken middag vi ska ha. Ni kan ju tänka er att den dagen är rätt efterlängtad! Ikväll blir det raggmunkar och fläsk (Matildas tur att välja) ;0).

Anna

12 kommentarer:

 1. Kloka Anna! Nä, i Sverige är det hyfsat ovanligt att barn dör av svält så en dag utan middag gör inget. Jag vet de familjer där varje måltid är som värsta a la carte-restaurangen med helt olika rätter till alla...jisses säger jag bara. Det som serveras serveras och no fuss...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 2. Mmmmm tycker det ser jättegott ut. Vi hade samma filosofi när våra barn var små, ingen speciell "barnmat". Alla fick allt och skulle smaka allt.
  I dag är barnen vuxna och är fortfarande lika nyfikna på det mesta i matväg ;D
  Ha de gott. Catarina

  SvaraRadera
 3. hehehe.... säger jag... Här gillar ingen samma mat som den andre (nästan). Så jag lagar en massa olika smårätter oftast. Men det är som en buffé, och det gillar jag själv skarpt!

  Anna, jag äääälskar din blogg! Jo, jag vet att jag tjatar om det...;-)
  Ha en riktig gohelg, kramkram H.

  SvaraRadera
 4. Men så fick väl de stackars barnen inte av det vita vinet (för det är det väl i glaset...?) till soppan och klart det inte är gott då....
  Kramar

  SvaraRadera
 5. Håller med! Jag vägrar äta pannkakor hela tiden för att det alltid funkar. Så det blir alltid god hemlagad mat men det tog sin lilla tid att vänja dem och nu är de gourmet ungar alla tre. Vilket har en nackdel det blir dyrt att äta ute med dem.

  Soppan ser jättegod ut och även om de inte äter upp har de fått smaken på tungan och förhoppningsvis sitter den kvar till nästa gång.

  Trevlig helg
  Kram

  SvaraRadera
 6. Åh, vilka fina bilder du har på din blogg. Är mäkta imponerad! Här kommer jag att titta förbi ofta!

  Solsken
  //Linda

  SvaraRadera
 7. Det ser jättegott ut! Min 6-åriga dotter äter tack och lov allt, en kväll när det fanns rödbetssoppa suckade hon att man inte kan gilla allt, men är man hungrig ska man äta det som finns :-)...

  SvaraRadera
 8. Fniss! Kan tro att det längtas efter kvällens mål!!
  Men det såg verkligen gott ut!!
  Ha en bra helg! kramen!

  SvaraRadera
 9. Kloka tankar om barn och mat, Anna.
  Jag måste säga att jag tycker det ser riktigt gott ut!
  Önskar dig en fin helg!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 10. Lagar inte heller olika rätter men däremot kan de få laga själva någon enstaka gång. Dottern äter inte ärtsoppa och då gör hon en annan soppa till sig. Sonen äter inte svamp så när vi hade kantarellfylld pannkaksrulle lagade han annat. Är det svamp som går att plocka bort så får han göra det. Men principen är - en maträtt, men med något enstaka undantag alltså.

  Kram!

  SvaraRadera
 11. Mmm låter gott,men du vart har du receptet;)?

  SvaraRadera
 12. Jag tänker precis likadant. Här lagas en maträtt och den får alla i familjen äta. Äter man inte så är det upp till var och en, smaka ska man iaf.
  Hade jag varit en som hade gillat inälvsmat så hade jag nog kunnat tänka mig ett alternativ till barnen men eftersom jag inte själv gillar inälvsmat så är det ju inget problem hemma hos oss.
  Sen får jag nog säga att barnen sällan är problemet men sambon, jösses vad han har förutfattade meningar om mat. Men så har han alltid fått alternativ mat eftersom "denna maten äter inte barn" har varit en stående kommentar under hans uppväxt. Trams säger jag!
  Heja dig!

  SvaraRadera