torsdag 4 augusti 2011

Stora bumlingar ligger och jäser...

Det är pumporna som njuter av värmen och växer så det knakar om det! Så länge man kommer ihåg att vattna är de mer än nöjda och i år har jag varit noga med att klippa av sidoskotten så fort det har kommit en pumpa på dem. Jag hoppas att jag kan slå förra årets rekord på 7 kg! ;0)


Odlingslimporna fungerar ypperligt att odla både gurka och pumpa på eftersom de gärna vill ha riktigt lucker och näringsrik jord. Det blir som att odla på en kompost och eftersom jag odlar under tiden komposten omvandlas till mull går ingen kväve förlorad. Det är bra både för miljön och våra övergödda vattendrag såväl för mig som får stor skörd av värme och näringskrävande växter.


I år har jag satt tre olika sorters gurka och två sorters pumpa och åtskilliga plantor av varje. Jag misstänker att jag kommer att förse vår by och alla jag känner med lite av varje längre fram i höst ... ;0)Anna

3 kommentarer:

 1. Jag har också sått pumpor i år, för första gången, nakenfröpumpor, för jag läste att det är frön från dom som man använder till bakning och i sallader osv. Ska bli spännande att se vad det kan bli av det hela!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 2. Dina odlingslimpor är verkligen toppen på alla sätt. Gillar!

  Lycka till med dina pumpor mm.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 3. Jag blir sååååå inspirerad av din blogg och alla underbara bilder. Hur hinner du med allt?

  Mvh
  Liselott

  SvaraRadera