fredag 5 augusti 2011

Låt oss frossa i luktärtor!

I min gamla köksträdgård ser det precis ut som jag har drömt om (förutom att jag inte har hunnit få upp staketet ;0)). Luktärterna fullkomligt väller över och vi kan plocka huuur mycket som helst.


Det doftar ju så otroligt gott även om det ibland kan bli lite för mycket av det goda när man tar in dem. Några gömda i en bukett med andra blommor tycker jag är mer än nog... Jag undrar om det går att bevara doften till vintern på något sätt? Kan man göra badsalt med luktärt? Hmmmm, måste helt klart testas nu när jag har sådant överflöd...


Till nästa år ska jag använda mig av mina egna fröer. Det är så kul att samla sina fröer själv och så tycker jag det är lite spännande att se ifall man lyckas. Kravmärkta fröer är inte billiga, så tänk vad pengar jag kommer att spara! Jag tror nog inte att jag kommer att få fram "rena" sorter eftersom jag har minst tre olika i min trädgård men vad gör det? Kan bli kul riktigt kul att se vad som kommer till nästa år.

Hrm, om jag känner mig själv rätt så kommer de pengarna att snabbt användas till nya blommor och köksväxer jag inte har testat ännu... ;0)Jag är rätt dålig på namn på blommor i alla fall... Det som intresserar mig är mest hur de ser ut och passar in i min trädgård. Artens namn är alltid kul, men sedan blir det fort överkurs för mig.

Meeen börjar vi prata köksväxter så är jag en riktig nörd! ;0)

Anna

4 kommentarer:

 1. Herre G.. så vackert, luktärter är nog en av mina favoriter =)
  Ha en riktigt skön helg, kram Jenny

  SvaraRadera
 2. Härligt med såna mängder, luktärter är favoriter hos mig med. Den strimmiga på den sista bilden var ju bara för läcker! Kram Hanna

  SvaraRadera
 3. Jag nsiffar på mina flera gånger om dagen! SÅ gott de luktar. En liten bukett fick följa med in!!
  Den sista bilden var otroligt fin! Eller blomman rättare sagt. Fast bilden också :)

  SvaraRadera
 4. Vill bara skicka dig en liten hälsning och säga att jag är så glad för att jag hittade till din underbara blogg. Ha en bra helg!
  Varma kramar Raina

  SvaraRadera