måndag 15 augusti 2011

Gyllengula gyllenbär...

Idag har det skördats gyllenbär hos mig!


Jag har i veckor funderat på om de inte skulle ta och mogna snart. Ett eller två bär har jag smakat men inte mer än så. Efter att ha försökt binda upp de vildvuxna plantorna lite hittade jag drivor med bär på backen... Tur de har sina smarta "förpackningar" för de kan ligga rätt länge innan de blir dåliga eftersom de inte har mark kontakt.


Vad ska man då göra av alla gyllenbär när man har fler än man orkar äta upp?



Hos oss blev det en marmelad på gyllenbär, persika och citron. :0)



Anna

5 kommentarer:

  1. Visst är de goda! Sådär lite ananassötsyrliga... låter gott med den fruktblandningen i marmelad.

    Vackra stämningsfulla bilder som vanligt.

    Kram Anna Vattenkanna

    SvaraRadera
  2. Vilka härliga bilder! Och nu blir jag nästan lite avis på er som har egenodlade gyllenbär. att göra marmelad på dem låter fantastiskt fint! Cecilia med Sluttningsliv

    SvaraRadera
  3. Mmmm, gott, det är som godis för mig!
    Kram

    SvaraRadera
  4. Lät gott det där med ett glas vin om aftonen. Nu när du inte är havande igen, då alltså!
    Kram igen

    SvaraRadera
  5. Det ska jag testa för jag får också galet mycket physallis så här års!
    Hälsar fröken Dill

    SvaraRadera