fredag 19 augusti 2011

Fredagar med barnen i fokus...


Vi håller fortfarande på det att ett av barnen i tur och ordning ska få välja mat på "sin" fredag. Ibland blir det pizza eller hamburgare men lika ofta kan man få önskemål om palt, spagetti och köttfärssås eller något annat spännande man kanske inte själv skulle välja en fredagskväll.

I kväll var det Matildas tur att välja, och inspirerad av kräftskivan vi besökte för någon vecka sedan blev det just det hon valde. Niklas kom hem med en hink med färska svenska kräftor. Något av det godaste jag har ätit i mitt liv faktiskt! Det är kärlek när man köper hem något så dyrt fast man inte ens själv uppskattar att äta det. :0)


Jag blir varm i hjärtat när jag ser hur spännande och roligt barnen tycker att det är när vi gör något lite extra de här fredagarna.


På en kräftskiva är osten numera lika viktig som själva kräftorna. Tack Maria för den smarta idén! Barnen kan äta sig mätta på frukt, ost och bröd och man får liiiite lugn och ro under tiden de brer sina smörgåsar själva.... Koncentration krävs då de små händerna inte riktigt gör som man vill ännu...
Den senaste veckan har jag känt hur intresset för inredning börjar spira mer och mer inom mig. Jag trodde nästan det hade dött av helt, men när jag var och handlade sist fick jag med mig en burk med färg och den kommer att användas flitigt här hemma snart. Till vad får ni se! ;0)

Det är inte så tokigt med höst och vinter ändå! Hur skulle man annars få tid att fixa och göra om hemma? Trädgården tar all min tid under vår och sommar så det är skönt att få lite andrum under den mörka årstiden...

Du missar väll inte min utlottning av en quilt! Titta i sidomenyn på bloggen så kommer du dit i ett nafs.

Anna

6 kommentarer:

 1. Åh vilken fin fredagsfest ni har! Bra idé att låta barnen välja mat till fredagsmyset, det ska jag också börja med. Så fint du har gjort med blommorna på brickan och kräftor som är så gott... Önskar dig och familjen en fortsatt härlig fredag och en skön helg! Kram Hanna

  SvaraRadera
 2. Så mysigt och trevligt att få turas om att välja....mina barn har alltid gillat kräftskiva de med ;))
  kram susanne

  SvaraRadera
 3. Hej! Såg att du lagt till dig som följare hos mig och kom in för att kika lite. =)
  Du har verkligen en jättefin blogg, och jag känner igen mig i många av dina inlägg. Det blir roligt att komma tillbaka.
  Såg din fundering om slånbär och när de är mogna, och jag vill minnas att de ska vara frostbitna när man plockar dem. Kylan gör något gott för dem om jag förstått saken rätt.
  /Caroline

  SvaraRadera
 4. Fredagsmys är verkligen uppskattat i alla åldrar!

  Kram från Australien♥

  SvaraRadera
 5. Va roligt att hon valde lite "udda" mat mot vad barn brukar välja. Härligt.

  SvaraRadera