måndag 29 augusti 2011

Banksy



Gatukonst när den är som bäst...


Såg ni "dokumentären - Exit Through The Gift Shop" om Mr Brainwash här om kvällen? Det var något av det roligaste jag har sett på länge... Det ska enligt uppgift vara gatukonstnären Banksys debut som regissör men det råder stooor osäkerhet om hurvida Mr Brainwash över huvud taget existerar eller om det är ännu en tvist på ämnet "samhällskritik".

Filmens slogan är ”The world’s first street art disaster movie” och handlar om en amatörfilmare, Thierry Guetta, vars högsta dröm är att få filma Banksy. Så småningom etableras kontakt och Guetta börjar filma. De blir vänner och Guetta fortsätter att filma. Och filma. Och filma. Till slut inser Banksy att Guetta är en värdelös filmare som bara använder kameran för att få hänga med gatukonstnärer. Han räddar situationen genom att vända på rollerna. Guetta börjar måla och Banksy filmar.

Det slutar med att Guetta "Mr Brainwash" gör en stor utställning med sina verk och tjänar miljoner... Banksy intervjuas i slutet på filmen och säger bittert... - förr uppmanade jag alla att skapa, det gör jag inte mer.


Hur det än ligger till med sanningshalten i filmen så kvarstår fakta... jag har aldrig sett så makalöst smarta och roliga inlägg i samhällsdebatten som Banksy gör.



There is always hope...


Bilder lånade från nätet...

Anna

3 kommentarer:

  1. Lev Vackert Butiken (www.levvackert.blogspot.com) kommer varje adventshelg i dec anordna stor julmarknad, nu söker vi hantverkare som vill sälja sina alster, boka en helg, några dagar maila vitromantik@gmail.com Det kommer bli en magisk jul hos oss! Missa ej! Det finns en stor camping och ett stort vandrar hem 100 meter från huset så bra övernattningsmöjligheter finns!! KRAM Petra Eriksson o Ingela Broling

    SvaraRadera
  2. Pretty insightful. Thanks!

    My blog:
    DSL Vergleich klick hier

    SvaraRadera