söndag 21 augusti 2011

Även en blind höna kan hitta... kantareller!

I lördags eftermiddag bestämde vi oss hastigt och lustigt att åka ut i skogen med hela familjen. Middagen bestod av varmkorv med bröd och barnen kvittrade som små fåglar där vi spatserade omkring på den mossiga stigen. Jag är själv uppvuxen i de norrländska skogarna och känner mig alltid så lugn och harmonisk i skogen. Doften av fuktig mossa, fåglar som kvittrar och den rena luften gör mig helt enkelt lycklig och det vill jag förmedla till mina små.


Något magiskt hände när vi hade vandrat en stund... vi hittade skogens guld, vi hittade kantareller!!! Jag har tidigare berättat att jag inte har "svampögon" men i år, efter allt regn, kan tydligen även en blind höna hitta en kantarell... ;0) Eller en... vi hittade minst tio stycken!


En stolt Matilda som håller i de svårfångade kantarellerna... ;0)


Det allra bästa med att vandra runt i skogen med små barn är alla sagor man hittar på tillsammans med dem. Det är härligt att låta fantasin vandra fritt och tomtar och troll, dinosaurier och vilda djur kommer plötsligt nära och skogen blir till en väldigt spännande plats!


Nej, jag måste bli bättre på att ta mig ut i skogen. Det ger så otroligt mycket och tar inte så lång tid... Efter en skön skogspromenad får man dessutom förnyad energi så man orkar mycket mer än man skulle ha gjort annars.


Vem behöver yoga när man kan sätta sig på en mossig stubbe och filosofera ett tag? :0)


(Alla bilder är fotade med en liten Gunnar på ryggen som bestämt styrde sin mor genom att dra henne i håret...)
;0)

Anna

4 kommentarer:

 1. Men oj oj oj vilka härliga bilder o vilken skog!!
  Åh skogens guld hitta ni också ;)härligt.
  Plocka 5 liter förra helgen o man blir som ett barn när man ser dom hi hi
  Sov sött.
  Kramen Anette

  SvaraRadera
 2. God morgon Anna, vilka härliga bilder du tog och vilka fina kantareller ni hittade. Vilken fin skog ni har att vandra i. Vi var igår i skogen i tre timmar, men hittade inga kantareller men en hel del andra svampar och jättefina lingon, vi lät allt vara kvar i skogen, det blev 200 bilder som jag gjorde under vår vandring genom skogen. Önskar dig en jättefin vecka. kram Irene

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga bilder och den där man ser barnen traska iväg mellan träden och i mossan är ju för fin!
  Skogen tillbringar jag mycket tid i och man behöver inte gå kurser i mindfullness och allt vad det är när man är i skogen, bara att se all mossa när det är fuktigt räcker för mig. Och så kan man prata lite med träden!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 4. Vilka fina kantareller! Jag har inte heller svampögon! Men jag gläds med andra som hittar! Ibland köper jag på torget!!!/Christina

  SvaraRadera