lördag 9 juli 2011

I skymningen...

...tar jag min sista runda i trädgården för dagen och får en stund för mig själv. Det är då jag samlar ihop fröer till nästa år, sätter ut små plantor, plockar bort tjuvskott på tomaterna, sätter sticklingar och utför annat pyssel man inte gärna gör i stekande sol (med ett koppel ungar efter sig)...


Klätterbönorna börjar nå nya höjder i trädgården. Förra året fick jag en chock när jag såg hur högt de kunde klättra så i år har jag byggt ett extra högt växtstöd. Jack och bönstjälken har fått en heeeelt ny innebörd för mig. ;0)


Det ensamma fröet jag hade kvar av tefats squashen har blivit en rejäl planta med massor av blommor. Nu väntar jag ivrigt på att få smaka den ljuvliga lite nötiga smaken igen...


Kronärtskockorna mår riktigt bra i sin kallbänk! Den första kockan börjar visa sig och den ska vi koka med lite salt och avnjuta med riktigt smör.Det går fort i trädgården just nu. Hallon, vinbär, körsbär, jordgubbar och krusbär pockar på uppmärksamheten och det som inte blir uppätet av barnen gör jag saft och sylt på. I veckan väntar tre dagar med intensivt arbete. Det är jättehärligt att komma igång att jobba igen, även om det innebär att semestern med familjen blir lite naggad i kanten. Det ska bli roligt att byta liv med min man i några dagar, så får man nog en annan förståelse för hur den andra har det... ;0)

Anna

8 kommentarer:

 1. Vad ljuvligt du har det finaste Anna!

  Va?! Jobba?! Börjar du jobba nu eller är det något "tillfälligt"?

  Kraaam!
  A

  SvaraRadera
 2. Tycker också att kvällarna är jättehärliga. Jag gör oftast inte så väldigt mycket men lite smått kan det blir.

  Vad är det du jobbar med?

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Hej Anna!
  Kul att jag kunde hjälpa till att omvända dig angående Tefatssquashen ;-).Kronärtskocka och smör är ju en klockren kombination, om du vill ha lite variation får du här ett tips på en busenkel och tokgod röra som jag brukar doppa skockabladen i: Blanda finhackat hårdkokt ägg med majonnäs, salta och peppra - klart! Finhackad persilja och/eller finskuren gräslök är också gott i.

  SvaraRadera
 4. Jag har precis avslutat mitt utbyte med min man. Två hela veckor har jag arbetat och han har varit hemma. Kul att komma ut lite. Ha det så härligt!

  SvaraRadera
 5. Skymning...hm, låter som mitten av augusti...tänk vilken variation vårt land erbjuder. Såvida jag inte är vaken dygnet runt har vi fortfarande sol under hela vår vakna tid.

  Kram från kusin vitamin i Gammelstad!

  SvaraRadera
 6. Kronärskockor är det enda sosm inte vill gå bra för mgi i år. De blev kraftifg bladlusangripna och jag upptäcke det lite sent, och bekämpade det hela lite för ivrigt så att en del småblad dog. Väntar med spänning på att se om de tänker ta sig igen.
  Här syltas och saftas också för fullt. tar man det inte nu förgås det ju. Känns lite tokigt att stå inne i ett ångande hett kök bara:/

  SvaraRadera
 7. Ni har ett så underbart växthus, önskar mig ett sådant i vår trädgård..
  Härligt att gå runt och plocka ute för sig själv en stund..

  Kram Mia

  SvaraRadera
 8. Vilket helt fantastiskt växthus du har!!! Mycket snarlikt det jag håller på & bygger mig. Är fortfarande i fönsterkittarfasen meeen det närmar sig så jag HOPPAS att jag kan få upp väggarna innan vintern. Vi får väl se ;). Måste bara inspireras än mer av ditt!

  SvaraRadera