fredag 17 juni 2011

Historien bakom ett litet hål...

Jag är verkligen tok-kär i de röda pelargonerna jag hittade i våras. En kunnig läsare berättade för mig att sorten kallas kärlekspelargon och togs fram till det kungliga bröllopet förra sommaren.

Jag har planterat några pelargoner i de egenhändigt snickrade blomlådorna som sitter på torpet. Solen ligger på heeeeela dagen här så det är inte så mycket annat än just pelargoner som överlever här. Men jag klagar icke!

Om ni tittar väääldigt noga så är det ett litet hål i det vita fodret i höjd med dörrhandtaget på torpet. Det är en rätt kul historia bakom det hålet...


Under tiden vi renoverade vårt torp och byggde upp den här farstukvisten hann några humlor flytta in i en springa i väggen. Springan satt så illa till så när fodret skulle spikas fast så skulle det täcka deras ingång.
Vad göra?
- Jo, borra ett litet hål, precis så stort så en humla kan komma igenom så är problemet löst! :0)

Humlorna bor inte längre i den väggen men skulle någon vilsen liten rackare komma förbi så är den välkommen att flytta in i en hyresrätt på några kvadratcentimeter... ;0)

Uppdatering på mina lavendelsticklingar kan kanske vara på sin plats...


They are alive! :0)

Jag kan inte se några rötter som tittar ut under de små pluggboxarna ännu men så fort jag gör det ska jag plantera ut dem vid vår stenmur som jag har tänkt. Kommer att bli så fiiint med en lavendelhäck på väg upp mot huset!

För första året någonsin verkar det som om jag kommer att lyckas med morötterna! De har blivit angripna av morotsflugor varje år hittills, men skam den som ger sig... Mitt fiberdukstält verkar göra susen!Igår kom mannen hem med 16 små dunbollar! Jag looovar att visa foton på dem så fort jag bara har hunnit ta några kort. :0)

Anna

8 kommentarer:

 1. Älskar pelargoner.. hatar dock getingar och humlor. Förvisso är väl humlor kanske inte så farliga, men usch vad otäcka. Jag hade nog inte varit lika gulliga som ni och borrat hål för de små stackarna. I alla fall inte om det varit getingar. Hujeda mig sånna djur.

  Kram Josefin

  SvaraRadera
 2. Jag ler lite när jag läser det där om det kungliga bröloppet förra sommaren. Det brukar ju sägas att man alltid kommer ihåg vad man gjorde just såna speciella dagar. Det gör jag! Alltså kommer ihåg vad jag gjorde. Jag snickrade ihop en bänk efter en beskrivning i ett nyhetsbrev från Dig. Den står i min hall och har gjort det sen dess. Perfekt att sitta på när man tar på skorna.
  Det ska bli kul att få se era dunbollar.
  Va gott att höra att ni är så måna om humlorna. Dom har man ju god hjälp av, så dom är vi rädda om!
  Ha nu en jättefin helg!
  Kram Åsa.

  SvaraRadera
 3. Vilken söt liten historia! Blir alldeles varm i hjärtat. Jag gillar när människor vurmar för djuren - även humlorna :)

  Dina morötter ser fina ut. Det är något av det godaste - nyskördade morötter ur eget land :)


  Jag önskar dig en fin dag!
  Kram Sofia

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Du har verkligen gröna fingrar och erat torp är så sött!
  Ha det bra i helgen!
  Kram Anette

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Vad kul det är när man surfar runt bland andra bloggar och tar sig vidare till så fina bloggar som din! =)

  Nu ska jag kika vidare lite här!
  Ha en skön fredag, kram Maria

  SvaraRadera
 6. Så himla sött med pelargonerna i dina egensnickrade blomläder, älskar verkligen pelargoner!!

  Alltid lär man sig något nytt/får inspiration här inne. Supermart ide att ta lavendelsticklingar, hoppas de fortsättar att ta sig :)

  Trevlig helg!
  Kramar Linda

  SvaraRadera
 7. Men vad gulliga ni var som fixade ett humlehål! Snällt av er!

  /Jenny

  SvaraRadera
 8. Det är att vara djurvän :-) Hoppas det kanske vill flytta in någon ny där så småningom..
  Så fint med pelargonerna på torpet..

  Kram Mia

  SvaraRadera