måndag 13 juni 2011

Årets första skörd av potatis!

Hur härligt är inte det?

Redan före midsommar blev min förodlade potatis klar att skörda. Den har fått växa i en balja och det allra bästa är att vi har en balja med potatis kvar! Den sparas till midsommar utifall att potatisen i lådorna inte hinner bli färdig...


Det blommas hej vilt i potatislådorna så jag hoppas att det betyder att potatisen börjar bli färdig, (fick i alla fall lära mig det av min mamma) men säker kan man ju aldrig vara... Får nog ta och skatta en planta för att kolla läget.Potatis är nog en av mina favoriter när det gäller köksväxter. Det finns ingenting som smakar så ljuvligt som nyskördad potatis!

Anna

7 kommentarer:

 1. Vilken smart idé att förplantera. Gott!

  SvaraRadera
 2. Åh så gott med egen nypotatis!! Vilken söt bild med barnhanden som håller potatisen.....

  Här är det kallt idag. En riktig kontrast mot helgens hetta. Tur man är inne och jobbar :-)

  Ha det bra!
  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 3. Väntar med stor spänning på att våra potatisar ska bli klara. Men tror inte att de hinner till midsommar. Men dom är lika goda ändå! Nyskördade potatisar! Härligt!

  SvaraRadera
 4. Jag håller verkligen med dig. Finns det något godare än just färskpotatis med en klick smör :) Min gubbe skulle kunna leva på endast det :))
  Ha en fin dag.
  Kram
  Jessica

  SvaraRadera
 5. Hej!!!
  Åhhh vilken lyckans ost du är!!!!
  Ha en fin vecka!
  Kramar Kathrine
  Fågel Blå

  SvaraRadera
 6. Grattis till första nypotatisarna! Här har inte ens potatisskaften tittat upp - men jag är så nöjd ändå, de ligger i jorden nu iallafall! Nästa år provar jag att odla i hink så det blir potatis till midsommar! Mmmmmså gott, också min favoritgröda!

  SvaraRadera
 7. Åh! Det är en av trädgårdsårets absoluta höjdpunkter!!! Hos oss får vi nog vänta lite. Hade också tänkt lägga några i en hink men det glömdes bort. Som så mycket annat.. ;)
  Vackra, vackra bilder!
  Kram, vännen!

  SvaraRadera