lördag 28 maj 2011

Sticklingar

Mina små experiment i växthuset börjar bära frukt...

Minns ni hur jag tog sticklingar av myrten tidigare i vår? Nu har jag fått tre stycken som rotat sig ordentligt. Jag tycker att det är så kul när man provar sig fram och ibland till och med får lön för mödan!

Bladen är lite ledsna i kanterna men det beror på en ovanligt kall natt som drabbade oss när jag precis hade tagit ut plantorna i växthuset tidigare i våras. De som kommer högre upp är fina så det verkar inte som om själva plantan tog stryk. Hur jag i fortsättningen ska lyckas forma den här lilla kvisten till något som påminner om ett träd återstår att se. ;0)


Jag fick en stickling av fikon för 2 år sedan och den har verkligen tagit sig bra! Jag har flera fikon på gång och väntar med spänning på att få provsmaka dessa edens frukter... I år har jag själv kunnat ge bort flera sticklingar från detta träd vilket känns lite extra kul eftersom det var så den kom i min ägo.


Det senaste experimentet i trädgården är som alla redan vet att föröka lavendel. Drömmen är en gång av lavendel upp mot vårt hus och då kommer det att gå åt måååånga plantor. Det finns inte på kartan att jag kan köpa så många så det här eller fröförökning är det som står till buds.I morgon väntas bättre väder och självklart innebär det en lång dag i trädgården! ;0)

Anna

2 kommentarer:

  1. Kul när det tar sig! Just lvendel är ju riktigt vitsigt att sticklingsföröka om man inte vill ruinera sig.

    Kram Anna Vattenkanna

    SvaraRadera
  2. Oki nu när jag ser den på nära håll så tror jag det är som jag gör med min buxbom. Bara knipsa och säta i jord. Måste jag också testa med min lavendel. För hua om man ska köpa färdiga plantor av allt. Då hamnar vi kanske i lyxfällan,haha. Kram.

    SvaraRadera