tisdag 10 maj 2011

Rovdjur i min trädgård...

har jag gärna när de är i den här storleken...


Tänk att den lilla spindeln sitter där och väntar tålmodigt till någon olycklig fluga eller annat flyger förbi... Önskar jag hade lite av det tålamodet så jag inte sprang runt som en yr höna i min trädgård hela dagarna. Är det inte så att den som stressar ofta får mindre gjort än den som låter allt ta sin tid? Måste försöka strukturera mig lite och göra en sak i taget, men det är inte lätt!

Apropå höns så blev vi av med allihop i förra veckan. :0(

Vi har fått in minst två grävlingar på tomten som numera kallar torpet sitt hem, så de står högt upp på listan över misstänkta gärningsmän... Det var ett litet hål i nätet till hönsgården. Jag var noga och lade för flera tegelstenar när jag upptäckte det, men morgonen jag upptäckte illdådet var tegelstenarna bortknuffade. Det lär ju inte vara höken som har varit framme den här gången... Dessutom var det ett spår av fjädrar in till grytet under torpet. Suck, nu är det bara till att hitta nya höns.

Jag letar med ljus och lykta efter värpklara unghöns nu. Har du tips på några i närheten av Västerås skulle jag bli överlycklig om du kunde mejla mig på anna_forslund@live.se, ras spelar inte så stor roll bara de är friska!Kycklingar går att få tag på men jag orkar inte börja om igen. Våra höns hade precis börjat lägga ägg! Åh, vad jag saknar deras poppande i trädgården när man är ute. Det är tyst, såååå tyst!

Anna

13 kommentarer:

 1. Nej men så trist! Här har jag harar och rådjur som fortsätter äta mina blommor trots att gräset växer så fint. Grrr!

  SvaraRadera
 2. Åh hönor och en tupp som jag vill ha det...tycker det hade varit så mysigt..Ja ja gubben en trilsk men jag ska nog tjata hål..;)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Men fyyy vad tråkigt!!! Lider verkligen med er... Hoppas att grävligarna håller sig borta från era nya höns, när dom flyttat hem.. Hälsningar Anneli från Norr :)

  SvaraRadera
 4. Nej men vad tråkigt! Det är ju faktiskt hemskt! tycker det verkar så mysigt att ha höns hemma, men vet inte om det funkar och är tillåtet i ett villakvarter...
  Hoppas ni hittar några nya fina höns snart.
  ullis

  SvaraRadera
 5. Ni får se till att fånga in grävlingarna och be ngn ta livet av dem. Min svärfar som är kommunjägare har grävlingburar där han fångar in grävlingar... Annars blir ni väl av med nästa kull höns också! Hoppas du får tag på nya fina höns!
  Måste bara skriva att du har en så inspirerande blogg. Följer just nu dina trädgårdsinlägg med stort intresse, då jag bor i nybyggt hus och försöker få till en trädgård, men det är inget jag är så bra på...
  /Ulrika

  SvaraRadera
 6. Mycket eländigt med dina höns som blev rov för grävlingarna. Ja, grävlingarna måste flytta någon annanstans helt klart. Hoppas du hittar värpande höns snart...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 7. Åh så synd! Grävlingarna är ju annars också lite otäcka att ha i sin närhet, hoppas de flyttar på sig.

  SvaraRadera
 8. Åhh vad tråkigt med hönsen, grävlingar är INTE trevliga, inte alls.
  Spindlar gör i alla fall lite mer nytta än skada.
  Håller tummarna för att du får tag i nya höns. Ha de gott. Catarina

  SvaraRadera
 9. Nej, så sorligt med hönsen!! Det är så oerört hemtevligt med höns. Hoppas verkligen du får tag i värpklara.

  Nämen, så glad och smickrad jag blir...klart att du får tipsa och låna blider:O)

  Kram
  Maria

  SvaraRadera
 10. Fy bubblan så trist! Höns är väldigt mycket trevligare än grävlingar - hoppas ni får bort dem från tomten.

  Ha en skön dag!

  SvaraRadera
 11. Nää stackars hönapönor!!!!!
  Fy så trist!

  SvaraRadera
 12. Åh vad tråkigt att läsa, stackars pönorna! Men, så är livetsgång i nautren, vi blev av med ankor till räven i höstas:( Hoppas du hittar nya värpklara pönor!

  SvaraRadera
 13. Oh no sorry to hear about your chickens :( Good luck in your search for more hens.

  SvaraRadera