tisdag 10 maj 2011

Snö nu igen?

Ja, det är nästan så jag undrar när jag går omkring i min trädgård där körsbär, bigarråer, plommon och vildkörsbär blommar som bäst just nu. Det är viiiiitt!


Tänk om det för ovanlighetens skull kunde bli lite bär av alla blommor i år! Jag har fått smaka på 3! bigarråer och 5 plommon som mest. Fattar inte varför det inte blir mer bär av alla blommor... Humlor och bin surrar som galningar i det vita "fluffet" så deras arbetsinsats kan jag inte klaga på.Plommonträdet satte jag i samband med att vi köpte vårt torp för ungefär 8 år sedan. Tur den har så vackra blommor för annars skulle jag såga ner skiten! ;0) Näe, skojar bara!

Trist att man måste sova på nätterna för annars skulle jag nog vara ute och fixa dygnet runt i trädgården... Jag älskar den här tiden på året! Niklas har lärt sig att det inte är någon idé att försöka få något annat gjort här hemma under vår och sommar. Frugan bor nämligen där ute och vägrar komma in!

Anna


9 kommentarer:

 1. Ja, visst vill man ägna all sin tid åt det man tycker om. Och just den här årstiden är det trädgården.
  Hoppas du får lite mer fukt på dina träd i år.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Vill bara titta in och krama innan jag reser med mina arbetskamrater på personalutveckling.
  Grattis till det underbara reportaget i Leva och Bo!
  Njut av din vackra trädgård!
  Varma Kramar!
  Raina

  SvaraRadera
 3. Japp, det är himla svårt att ta sig in just nu,känns som jag ligger lite efter men det kommer dagar då man kan fixa där med :).

  Konstigt det där med frukten, hoppas på mer i år som sagt!

  Läckert med dammen, ska bli kul och se hur det blir!

  Kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 4. Underbart vännen!
  Ha en härlig dag där ute och njuuut...
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 5. Det är så härligt, du verkligen sprudlar! Både av glädje och energi.;-) Man riktigt förstår hur mycket du älskar ditt trädgårdsarbete när man läser dina rader och tittar på dina kort.
  Ha nu en riktigt härlig och varm dag bland allt grönt och blommande!
  kram Emelie

  SvaraRadera
 6. Fruktträdens blomning är så underbar - konstigt att du inte får frukt bara?

  Du undrade om murgrönan. jag har tagit revor av gamla plantor här på orten. Du kan alltid försöka få tag i e-plantor som finns i tre nya sorter - de klarade krigsvintrarna på 40-talet och ska m a o vara härdiga. Zon 2 låter ju inte så farligt. Men om man får tag i kontinentalodlade ex (Polen, Tyskland, Holland) så kan de ju vara mindre härdiga. Viktigt med proviniensen...

  Sedan undrade du om att låna bild och tipsa om min blogg - javisst, bara roligt Anna.

  Kram från Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 7. Ja, nu är det en härlig tid! En del tidigblommande fruktträd ger inte frukt, för efter blomningen kommer köldnätter eller kallt regn och förstör fruktsättningen. Vi har samma problem med våra gulplommonträd. En del sorter behöver även ett annat lämpligt träd som pollinerare för att ge frukt.

  Försommarhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 8. Hej
  Kan förstå att det är fantastiskt vackert hos er nu..
  Det är verkligen underbart att få vara ute nu...
  ha en skön sommardag
  kram
  sandra

  SvaraRadera
 9. Vackra bilder! Förstår att du trivs i trädgården, det är svårt att bli trött på den, även om kroppen är trött ibland.
  Ont i ryggen får man tåla, jag tar istället åt mig äran för att ni kom på en sådan fantastisk idé som en amerikans veranda! Hade det inte varit för mig och all sten i jorden kanske den idén aldrig hade fötts ;), tänk på det när ni sedan sitter där i varsin gungstol i kvällsolen! Hi, hi...
  Ha en skön dag i trädgården!
  Ullis

  SvaraRadera