fredag 27 maj 2011

Eeeeh, och nu då????Jag klippte ju sticklingar både högt och lågt i våras, men nu när det visar sig att väääldigt många har tagit sig har jag plötsligt ett stort problem!

Vad gör man liksom av 10 buskar forsythia, 8 buskar röda vinbär osv... Ok, jag har en rätt stor tomt men man vill ju gärna kunna komma fram här och där också! Snål som jag är klarar jag inte av att slänga fullgoda växter heller. ;0)Men, men... jag kommer på något till slut!

Grannarna och mina vänner börjar nog ledsna lite på mig som vill prångla på dem en massa växter hela tiden. Orsaken är att jag dels tycker att det är så dumt att köpa växter som ofta har transporterats långt, drivits hårt och dessutom inte allt för sällan med en massa gifter, när min trädgård är full av härdiga, närproducerade, giftfria växter med historia... och dels att jag tycker att det är synd att slösa bort en massa pengar på sådant som man kan få bra mycket billigare hemma hos mig (det är nämligen gratis!) ;0)Jag tog ju även en massa sticklingar av lavendel tidigare i våras men där är det bara 2! som är i livet. Lite trist eftersom jag hade tänkt göra en lavendelgång upp mot vårt hus men skam den som ger sig! Igår tog jag nya sticklingar som jag ska sköta efter konstens alla regler. Håll nu tummarna med mig att de tar sig! Vet inte om jag är för sent ute men man kan ju alltid prova... Alla tips och råd mottages tacksamt angående förökning av lavendel!

Ha nu en underbar fredag!

Anna

10 kommentarer:

 1. Du får öppna handelsträdgård ;0)
  Ha en fin dag! Kram Kicki

  SvaraRadera
 2. Förstår dig och håller med dig. Jag vill också ta sticklingar av allt och prova mig fram. Som mina nyinköpta buxbom tex.Gör som en tjej gjorde i söndags här. Istöllet för massa saker på loppisen hade hon med sig växter. Smart ;)Hon sålde slut på allt.
  På Allt om trädgårds sdia finns det chattforum. Där annonserar folk ofta om växtbtardagar. Kanske är en grej. Hur tar du dina sticklingar från lavendeln?

  SvaraRadera
 3. Halloj vännen!
  Vilket lyxproblem, fniss.
  Härligt att du lyckats. Jag har också klarat av Svartavinbär och Forsythia, men sticklingar från Lavendel verkar inte lika lätt.
  Hoppas du får en fin dag och en skön helg!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 4. hade jag bott närmare dig hade jag gladeligen tagit emot så mycket jag hade fått!
  Lavendeln har krånglat lite hos mig också, och jag har också en lång lavendelrabbat fram till huset, men tyvärr är det allt för många hål i den, och några av buskarna verkar dessutom ha dött under vintern... men jag fick tips om ett ställe som sålde sticklingar billigt så jag tänkte faktiskt åka dit och köpa med mig hem, har blivit trött på att vänta på att mina egna ska ta sig.
  Ha en fin dag!
  Ullis

  SvaraRadera
 5. Förstår din känsla, - man vill ju inte slänga iväg något som lever och frodas och som kan komma andra till glädje. Växtloppis, kanske? Förra helgen satt det en dam utanför vår lokala mataffär och sålde sticklingar billigt, - de gick åt som smör i solen!
  Önskar dig och de dina en fin helg!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 6. Jag säljer mina överblivna plantor vid vägen. 10 kr styck för alla sorter tar jag och där står ett litet skrin att lägga pengar i. Vi bor inte vid världens mest trafikerade väg precis så det är inte strykande åtgång men ibland säljer jag någon planta.

  Kul när det tar sig!

  Kram!

  SvaraRadera
 7. Det låter ju fantastiskt, tänk om man var granne/vän med dig;-)

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 8. Vilken rikedom med alla plantor. Måste kännas fint att de tog sig alla, ja utom lavendeln då ;-) Hillevi är en klippa på det där med lavendelsticklingar. Tidigare i vår gjorde hon ett inlägg om vintersticklingar och just lavendel.

  Lavendelgång låter himmelskt. Jag drömmer om ett eget lavendelfält... fast jag skulle nöja med med en frodig häck också ;-) Måste nog flytta söderut för att förverkliga den drömmen. Under tiden är jag lycklig över att jag lyckas få lavendel att övervintra överhuvudtaget hos mig :-)

  Ha en underbar helg!
  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 9. Hoppsan så lyckat det kan bli :). Nej, det var verkligen emot att slänga, du får väl vara busig och plantera lite utanför tomtgränsen, lite piffad skogskant :).

  Ha det fint, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 10. HELT RÄTT ANNA! JAG HEJJAR PÅ DIG! NÄRODLAT OCH GIFTFRITT!!


  Ha nu en riktigt härlig helg!! Kramis Sanne

  SvaraRadera