lördag 5 mars 2011

En "incident"...

Fy farao vilken dag jag hade igår!

Min lilla älskling Bo är huuur söt som helst mesta delen av tiden, men sedan så finns det stunder då jag är färdig att riva mitt hår! Han har uppnått den ljuvliga åldern av 2 1/2 år och bland våra barn är den åldern = TROTS!Jag vet inte hur jag kom på den idiotiska idén att börja baka surdegsbröd när man märker att barnen inte riktigt är i lag. Troligen drabbades jag av övermod eftersom det hade gått så bra att åka och handla mat med hela gänget dagen innan... ;0) Högmod går före fall har jag hört. *haha*

Nu tillbaka till "incidenten"...

Jag stod som bäst och blandade i ordning en deg när jag hörde det välbekanta ljudet av en skrapande stol. Det betyder att någon av barnen drar med sig en stol från köksbordet in i köket för att "hjälpa till" som det så fint heter. Jag suckade tyst för mig själv men lät det lilla livet hållas... Helt plötsligt small det till och så börjar det spruta runt degvätska blandat med mjöl i hela köket. Jag blev totalt dyblöt (och degig) ska tilläggas. Bo hade släppt ner ett dl mått i plast i degbunken i ett obevakat ögonblick. Som om det inte var nog så står den lilla filuren och skrattar åt sin arma moder som är arg som ett bi! Jaaa, jag kanske såg rätt kul ut med degen hängande från ansiktet men jag hade liiiite svårt att se det komiska i situationen just då... ;0)

Bröd blev det i alla fall och vill du ha receptet så finns det på min mat och bakblogg...Idag ska jag lämna man och barn hemma och åka runt på loppisar och en och annan tygbutik och bara vara!

Det ska bli såååå skönt!

Hoppas du också får en mysig lördag!

Anna

11 kommentarer:

 1. Hihi, fast jag tyckte ändå det lät som ganska milt trots. Här hemma har vi nyligen tagit oss igenom en lång period av tallrikskastande vid matbordet. Pust! Skönt när det lugnar sig iallafall :-).

  Vad skönt med en dag för sig själv. Lycka till med loppandet!

  Kram Malin

  SvaraRadera
 2. Njut nu ordentligt av dagens loppirunda efter gårdagens prövningar :)
  Kram Kicki

  SvaraRadera
 3. Ha nu en skön och härlig dag.Efter gårdagens prövningar.Varm kram Rita ♥

  SvaraRadera
 4. Känner mig nästan elak när jag skamset måste medge att jag fnissar lika mycket som lille Bo! =)
  Hoppas du får en njutbar, LUGN dag idag med många loppisfynd!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 5. Haha..i såna stunder är det inte lätt att räkna till 10 innan man säger något.

  SvaraRadera
 6. Hihi, förlåt men det lät verkligen dråpligt :). Förstår dock att det inte var så vansinnigt kul just då nej.

  Vilken bra plan, att glida runt på loppisar, har jag gjort i veckan också.

  Hoppas helgen blir bra, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 7. Var tvungen att kolla in din blogg efter ditt besök i butiken idag. Blev ju så nyfiken när du pratade med Malin. Du verkar vara en helmysig tjej o jag fattar inte heller hur du kan få till så mkt när du har så många barn i unga år. Du är helt fantastisk!

  Mvh Tess på Panduro!

  SvaraRadera
 8. ÅÅÅÅ vilken underbar blogg, du är jätteduktig!!!! denna ska jag följa.
  kram
  Malin (Panduro)

  SvaraRadera
 9. Haha... ja dessa 2,5 åringar... Jag måla om köket i helgen och min snart 3-åriga son blev så arg på sina två äldre syskon för att de inte ville åka pulka... Då tog han en ny 2,5 liters hink med färg och kastar rakt ut ut i hallen och hinken sprack!!! Vadå FÄRG ÖVERALLT...

  SvaraRadera
 10. Mmmm...mina är två...och en månad typ...de har börjat... Idag diskade den äldre damen min telefon,hejdå alla nummer,och hej en ny inversetring i ny telefon. -FAN säger jag bara.

  SvaraRadera