onsdag 16 februari 2011

Patinering av krukor...

Jag kunde faktiskt inte hålla mig ifrån att prova...

Det var så många som berättade att de brukade patinera sina krukor med lite vit färg när jag visade mina krukor som jag patinerat med skolkrita. Mina krukor såg ju rätt snygga ut medan krukan var torr men de flesta växter ska ju vattnas ofta och då syns inte kritan...

Så nu har jag provat med färg jag med...

Vad tycks? :0)Jag hade ingen vit färg hemma så jag tog en ljusgrå och jag tycker nog att det blev rätt bra... Jag kanske borde ha tittat på en äkta patinerad kruka för att se hur avlagringarna fastnar men jag var så ivrig! Krukan längst bort är målad med färg... För att ytterligare få fram den gamla slitna looken duttade jag lite med svart färg också.Nu är pelargonerna omplanterade och nedklippta. Ungefär 2/3 av de jag hade överlevde vintern i torpet. Jag tycker det var bra eftersom jag inte har haft ork att ta hand om dem alls under tiden jag var gravid. Jag tror jag har vattnat dem 1 gång under hela vintern! Tur att man kan ta sticklingar från de som överlevt så man får nya...

Ha nu en trevlig onsdag!

Anna

9 kommentarer:

 1. Det där gjorde du bra..den ser verkligen gammal ut. Jag har inte vågat gå ner till granngården till det utrymme mina pelargoner står i. Jag har ju inte vart gravid men bara vattnat dem en gång ändå...hm..
  Kram Pia

  SvaraRadera
 2. Åå vad jag saknar pelargoner. Hade massor för några år sedan som jag lyckades jättebra med. Men sedan låg all inspiration i vila och alla försvann. Hmmm ...får ta och jaga fatt i nya små liv.
  Nu ska jag blötlägga frö till Stockrosor iaf;)

  SvaraRadera
 3. De blev riktigt snygga och jag måste oxå ta tag i mina, iväg och köpa jord...
  ha en skön dag
  kram
  sandra

  SvaraRadera
 4. Vi har delade meningar här hemma om patina eller inte patina ...

  SvaraRadera
 5. Jag har tänkt länge att jag ska fixa lite på mina lerkrukor med, men det blir ju aldrig av. Dina blev jättefina.

  Men jag måste verkligen plantera om mina pellisar jag med IDAG. Nu får jag sluta lata mig. De blir ju så fina och vad lämpligt att behöva lägga ut pengar på nya i sommar.

  Kram Teres

  SvaraRadera
 6. Krukan bev jätte fin själv brukar jag anv filmjölk och ställer ut krukan till väder och vind att fixa resten, ibland får man lägga på en omgång filmjölk till men det blir fint till slut även omdet tar lite tid.

  Kram Anna

  SvaraRadera
 7. Lille Bo, växthuset, kuddarna och krukorna allt är så fint, så fint. Fast jag tror Bo kommer först och sen absolut växthuset, det är helt underbart och jag blir inte lite avis på dig som har ett så fint, ett!
  Agneta kram

  SvaraRadera