torsdag 3 februari 2011

Beslutsångest...



Det spelar ingen roll hur grått och trist det är ute just nu. Jag vägrar deppa! Våren är på väg och är det ett sådant här grått väder jag måste stå ut med för att få uppleva den, ja då tänker jag få mitt behov av färg tillgodosett på annat vis. :0) Tulpanerna i fönstret hittade jag på ica för en tia. Trots att färgen var mörkt orange kunde jag inte låta bli... (Det är inte direkt min favoritfärg) ;0)

Nå väl, en välbehövlig färgklick i vår hall blev det i alla fall!



Jag har för ovanlighetens skull beslutsångest. Jag vet inte om jag ska måla Albins nya chiffonje eller inte. Killen har blivit riktigt pysslig på sista tiden och i stället för att köpa ett skrivbord valde vi att skaffa en chiffonje där han får plats med alla pennor, papper och annat pyssel. Det allra bästa är att man kan stänga till locket så man slipper se röran som blir på en gång! ;0) Tycker ni att jag ska måla den och i sådana fall vilken färg? Vitt hade jag tänkt först, men nu är jag inte lika säker...



Nu letar vi med ljus och lykta efter två chiffonjéer till... Matilda och Bo blev så glada i Albins möbel att allihopa sitter där och trängs så fort det ska pysslas. Det var ju inte riktigt så vi hade tänkt oss att det skulle vara så nu ska vi klämma in en chiffonje i varje barnrum. Tänk så det kan bli! :0)

Anna

21 kommentarer:

  1. God morgon Anna! Ja visst är det välbehövligt med lite färg här och där den här tiden på året.
    Varför inte välja en färg som finns i den fina tapeten och måla möbeln i den. Skulle va fint tror jag!
    Tack gulliga Du, för tipset om fönsterna. Dom var ju så fina så man nästan......Suck!
    Jag kände att jag fick skärpa mig där för att stå emot. Men just nu måste jag hålla hårdare i plånboken när det gäller trädgården. Vi håller på att dra upp planerna för utbyggnaden på huset. En sak i taget var det ja!!
    Men det är ju just såna fönster man vill ha.
    Hoppas du får en fin dag. Här ska det visst bli regn.
    Kram Åsa.

    SvaraRadera
  2. Åh den är så fin som den är mot den tapeten tycker jag! Men jag kan förstå att du blir sugen på att måla...en pudrig pastell skulle bli fint och lite mer "barnvänligt". Eller varför inte mörkt orange, mohaha;)

    Kram!
    A

    SvaraRadera
  3. Vilken fin möbel. Måla den i någon färg som redan finns i rummet, då blir det lättare att hålla den ren och en färgklick i rummet.
    Ha härlig torsdag.
    AC

    SvaraRadera
  4. OM jag hade målat så hade jag nog valt en ljus färg på utsidan och låtit den vara som den är på insidan, ev måla lite detaljer....

    Kram/caja

    SvaraRadera
  5. Hihi.. Kan tänka mig att pysselintresset smittar av sig från kreativa mamma.. ;) Håller nog med bakom berget - varför inte måla den i en blå nyans som går igen i tapeten.. Det hade nog jag gjort.. :)
    Kramar!

    SvaraRadera
  6. Så gulligt!!!! Jag bara ler när jag ser de tre godingarna!:)
    Chiffonjén är superfin som den är!!! Jag har själv en (kallar min sekretär, är det två ord för samma sak tro?? Blir nyfiken..) och den har jag målat vit på utsidan och behållt originalet på insidan (minst jobb och så blir den inte lika känslig för pyssel och pennor) Men din var å andra sidan så mörk och fin i färgen och gör sig så bra mot den ljusa tapeten! Ja du har att fundera på... *ler* Lycka till även i jakten på fler!

    Kram

    SvaraRadera
  7. Ja visst går vi mot våren, med stormsteg (fast hos oss snöar det i dag) Härligt att ha den att se fram emot.
    Jag tycker att chiffonjen är fin som den är !

    SvaraRadera
  8. Du har rätt, inte ska man deppa när vädret är grått, det är ju så det är!

    Vilken fin chiffonjé. Jag har inga bra idéer när det gäller färgen för jag tycker den ser fin ut som den är, tålig och bra.

    Så söta dom är dom tre små liven, dom ser verkligen goa och rara ut!

    Agneta kram

    SvaraRadera
  9. Nja jag skulle nog inte måla den, just för att jag tror den klarar av dina barns behandling bättre då och tusch och målarfärg syns inte så bra i den färgen den är nu...men om den var hemma hos mig..VIT!
    Kram!

    SvaraRadera
  10. Jo, de stämmer, 9 st blir det ju om vi träffas alla:-)
    Vi lärde känna varandra när 2-åringarna låg i magen. Upptäckte snart att vi båda hade gamla hus, större barn (de äldsta är jämngamla), och en varsin Anders som gärna fick snickra och måla på våra hus:-)

    Tycker nog du ska måla vit, men lämna den träfärgad på insidan! Skönt när man bara kan tycka, och inte behöver jobba med det sen;-) Här står golvmålning överst på listan, måste bara hitta tid när vi är hemma båda. Inte så lätt att ha tvååringar med då!

    Ha det gott, kram Emma

    SvaraRadera
  11. Så billiga tulpaner, jag fick punga ut med 45:- idag. Jag skulle absolut inte måla, inte än. Är ju toppenbra att han inte behöver vara så rädd om skivan. Där kommer säkert både målas teckningar och skrivas.
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  12. Har jag spetskuddar i soffan tänkte jag...:-o Men du har rätt, jag har ett gammalt kuddfodral och två småkuddar i brist på annat. Det har verkligen aldrig varit meningen att det skall vara så. Så himla roligt vilken bild man ger av sitt hem;-) Vi har ingen speciell "stil", vi är nog bara allmänt intresserade så vill m få in lite fler industriella eller maskulina detaljer något jag aldrig varit emot. Vi har alldeles för mycket prylar och möbler nu. Kan ju inte låta bli när jag ser något på blocket/loppis/antikbodar *suck*.

    och kram;-)
    A

    SvaraRadera
  13. Så underbar bild..med ungarna ihopkrupna framför pysselbordet! Jag tror att den skulle bli riktigt snygg i mattsvart..lite shabbad..

    haha..ja nu blir det till att jaga så alla får en pysselhörna!!

    ha en härlig mystorsdag!! Kram Sanne

    SvaraRadera
  14. Jätte fin sekretär! Jag skulle inte måla den. Den är så fin som den är. Kram Stina

    SvaraRadera
  15. Jag hade en chiffonjé som skrivbord till min dotter när hon var mindre (sisädär 10 år sedan...) Den är i mörkt trä och passade ypperligt till hennes mörka tripptrappstol. Nu står den dock i "laa" och väntar på att bli intagen när hallen våran blir klar. Och DÅ kan set hända att den blir vit...Ps. Har du letat efter lönnfack i den??)

    SvaraRadera
  16. Hej! Jag tycker att man ska ha respekt för gamla möbler och inte måla dem i onödan. Den ser ju ut att vara i fint skick. Om ytan hade varit förstörd tycker jag att du skulle ha målat den-inte annars. Om du har tänkt att han ska ha den några år kommer den se barnslig ut om den är målad. Dessutom sänker du andrahandsvärdet drastiskt på den om den är målad.
    Lycka till/ Karin

    SvaraRadera
  17. Vilken bra idé! bra förvaring och så det där md att man kan stänga igen...
    Men måla eller inte måla - det vet jag inte!


    Ha en skön kväll!

    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  18. vilken fina chiffonje anna, skulle inte måla den, vacker som den är!
    hmmm eller i svart...
    må bäst, varmkram lotten

    SvaraRadera
  19. Så snygg!! Tycker du skall låta den vara som den är iaf ett tag och känna in den... Kanske den skulle passa ien helt annan färg än vit i hans rum?? Men som sagt känn in den i rummet innan du gör något är mitt råd :-)

    Kram Mia

    SvaraRadera