onsdag 26 januari 2011

Vattenblänk i trädgården...

har jag inte mycket av än så länge!

Det här är vad jag har erbjudit mina vänner fåglarna, igelkottarna, paddorna och grodorna under åren vi har bott här. ;0)Men i år ska det bli ändring på det! När grävmaskinen var hos oss förra våren passade jag på att få en grop utgrävd där jag planerar att göra en liten damm. Tyvärr fanns det inte tid att fixa till den förra året men i vår tänker jag ändra på det. Det enda jag funderar över är hur jag ska kunna göra den barnsäker... Någon som har någon idé? Jag vill helst att barnen ska kunna leka med vattnet men utan att riskera att drunkna på kuppen. Jag funderar på att göra ett litet vattenfall ner i dammen så att barnen kan leka där, sedan kan jag fylla dammen med sten tills de små liven blir lite större. På så sätt kommer djur och barn åt vattnet men ingen riskerar livhanken på kuppen. :0)

Drömmen vore en damm som någon av de här jag har lånat bilder på från nätet.
Nu är bara frågan hur jag ska gå tillväga när jag ska anlägga min damm. En färdiggjuten eller en duk? Någon som har erfarenhet av dammbyggen som kan hjälpa mig lite på traven?

Anna

5 kommentarer:

 1. Godmorgon Anna.
  Sten låter ju smart. Har även sett någonstans där dom satt armeringsjärn över så att barnen inte skulla kunna trilla i, bara några cm under utan liksom.

  Du kommer nog på hur det passat bäst hemma hos er. =)

  Ha en fin dag

  Kram Dessie

  SvaraRadera
 2. Hej Anna! Kul med en fin damm. Det önskar jag mig också men det finns ingen plats... nu har vi ju gott om vatten runt huset iaf så jag får nöja mig med det.. :)
  Tror Charlotta (Cesars Trädgård) håller på o anlägger damm. Kolla med henne. Hon har säkert tips.
  Kram, kram!

  SvaraRadera
 3. Mitt bud var också armeringsjärn någon cm under vattenytan. Kanske inte gör så mycket för det spegelklara blänket, men säkerhet känns inte som det kan kompromissas i en småbarnsfamilj. Kanske kan man avleda med ett gäng vackra näckrosor som guppar!?

  SvaraRadera
 4. vill med ha en damm, är så rogivande...kramis semlan

  SvaraRadera
 5. Ja vatten är ett måste i en trädgård! Hos oss innebär det främst ett på fot som vi fått från svrisarna, men i år har jag plan på att göra ett litet fågelbad i keramik som ska ligga i en av rabatterna. Och så hade jag gärna sett att jag hittade någon härlig tunna att ha vatten i vid trädgårdslandet - både praktiskt och vackert.

  Spännande med en damm! Vi har så pytteliten trädgård (ca 800 kvm) så där finns det ingen lpats helt enkelt.

  Ha det bra!

  /M

  SvaraRadera