torsdag 16 december 2010

En fridfull jul?

Varför är det så svårt att glädjas åt det som sker här och nu?

För mig är det extremt svårt att inte hela tiden blicka framåt och planera för nästa steg... Den största glädjen känner jag när jag planerar för något nytt. Tur att årstiden har sina växlingar så man har en vår att se fram emot...

Tänk om man kunde vara mer som barnen och glädjas åt de små sakerna som sker hela tiden, varje dag!Nej, den här julen har jag lovat mig själv att bara vara... Ska bli så underbart att ha tid och möjlighet att sitta på golvet med ungarna och leka en hel dag! Inga, -jag ska bara eller -jag måste! Vi har bestämt oss för att köpa ALL julmat färdig i år för att slippa stressen med det. Ni ska bara veta vilket stort steg det är för mig att ens tänka tanken... ;0) Förra året gjorde jag pressylta, rullsylta, julkorv osv från grunden! Till och med senapen var hemgjord när jag tänker efter...

Ta det lugnt ni med och njut av julen!

Anna

9 kommentarer:

 1. Ha ha, det var precis det jag satt och tänkte på i går. =) Men jag tror att bara vi är medvetna om det i bakhuvudet så stannar vi upp och ägnar barnen den tid dom behöver! Sedan så är det ju många av måstena som barnen kan vara med på. Laga mat, baka, pyssla osv.. Men det är ju det där samvetet som alltid pickar hur mycket man än gör.. och man kan ju inte vara överallt samtidigt... Ja det är svårt. Jag gör det jag kan för att leva i nuet.. Tyvärr så måste ju nån tänka på alla "måsten" också.. så det blir lite av varje i slutändan. Lite lek här och lite dammsugning där. =)

  Ha en bra dag

  Kram Dessie

  SvaraRadera
 2. Hej igen!
  Det låter bra! :)
  Och kanske hinner du ladda batterierna innan lillen kommer..
  Tror du att du kan låta bli :) ?
  Jag har också svårt för det.
  Ha en bra dag igen!
  Nu ska jag skra dörrar..
  Vi blev hemma
  Kram Sirpa

  SvaraRadera
 3. Hej
  Vilket bra beslut ni har tagit. Det finns ju så många saker som är viktigare än om maten är hemlagad eller inte. Har själv hållit på så men lärt mig nu.
  Ha det gott Yvonne

  SvaraRadera
 4. Tack för "receptet" på att sy rund kudde, jag spar alla dina fina instruktioner! En dag så....

  Ert hem är så vackert, så vackert. Jag älskar det ljusa med mattorna som accent och alltihopa, så smakfullt.

  Och ja, ta det lugnt, det är ingen idé att stressa och du som har en ny liten bebis på gång, jag tycker det låter bra att ge avkall på något som går att skaffa på annat sätt.

  Kramar från Agneta

  SvaraRadera
 5. Anna ditt hem är så vackert. Gillar den varma känslan med dina mattor!
  Du gör helt rätt i att köpa allt färdigt, det är ju ändå samvaron i jul som är det viktigast. Dessutom nu när du rund och go också..ler.
  Massa kramar Pia

  SvaraRadera
 6. En lösning på hur man lever i nuet har människor funderat över i hundratals år, så du är i gott sällskap! Jag tycker det är klokt att dra ner lite på förväntningarna till jul, - att köpa färdiglagat behöver inte alltid betyda att det blir sämre.

  Ett tips om du köper färdiga köttbullar: Ha i lite kryddpeppar och en nypa salt i smöret innan du häller i dem i stekpannan, - då blir de blir som hemlagade!

  SvaraRadera
 7. Bra idé att köpa färdigt, vi köper också allt färdigt förutom köttbullar, skinkan kokas i ugnen och Janssons frestelse. Allt det andra är lika bra köpt.

  Njut nu med din mage, snart börjar jobbet.

  Kram Anna

  SvaraRadera
 8. Hej.
  Visst är det fantastiskt att ta hjälp av både Findus, Felix, Arla och alla andra fina medhjälparna från mataffären!!!!????
  Jag har också sänkt mina krav, för julen ska absolut handla om gemenskap och glädje - inte stress. Och vem sjutton blir gladare eller mer mätt av hemrullade köttbullar eller egen pressylta.
  Tror du är väldigt klok som prioriterar om och hellre leker på golvet för ni kommmer jag jättekul tillsammans.
  En riktigt God JUL önskar jag er och bara njut, njut och njut lite mer!
  Från Loo.

  SvaraRadera
 9. Jaa, jag har gett upp opelargonen ;-).

  Jag ska nog ta efter dig lite... nästa år ;-). Tycker det låter klokt att köpa all mat, men jag har lite svårt att släppa efter. Men jag tror nog att jag iallafall ska lobba för att vi ska vara hos någon annan nästa år, för det spär ju på med städning och liknande när man firar hemma.

  Kram till dig Anna!

  //M

  SvaraRadera