fredag 10 september 2010

Tråkigt men kanske bra ändå...

Jag spretar mellan stilar just nu. Hjälp mig!

Ljust och lantligt, industriellt eller fransk lantstil? Går det att kombinera alla tre? I sådana fall skulle jag vara en lycklig kvinna...

Vi måste göra något med tapeten i köket eftersom barnen har kladdat ner den som redan finns där med flottiga små fingrar... Jag älskar den tapeten men som sagt var... Något måste göras för jag sitter och tittar rätt in i den väggen vid varje mål och det ser inte fräscht ut längre.



Hörnskåpet som står i bakgrunden ska bort och jag har en och annan plan för hur vi ska kunna förändra i vardagsrummet, men det är ett senare projekt.



Jag har surfat runt lite här och där och kom fram till att det gärna fick vara lite grönt i tapeten i köket. Vårt hem går i vitt och beige så även andra färger skulle såklart passa.Vinyl är ett måste och då har man inte jättemånga valmöjligheter...

De här olika tapeterna i vinyl är de hetaste kandidaterna just nu på tapetfronten...


Lewis & Wood


Zoffany


Zoffany


Zoffany

Jag har en önskan att kunna uppnå lite mer av den industriella stilen hemma men har ingen aning om hur jag ska komma dit. Någon som kan ge mig lite goda råd? Ett kök som detta är drömmen men verkligheten ser en aning annorlunda ut...


Såhär ser nämligen vårt kök ut... (De små bilderna är bland de tidigaste jag tog till bloggen så ni får ha lite överenseende.)





När jag satt och surfade som bäst hittade jag den här bilden. Vore inte det perfekt?! Mer industri känsla än med en tegelvägg är svårt att få. Det finns ju vägg tegel nu för tiden så det kanske inte skulle vara så tokigt. Gäller bara att hitta rätt nyans både på teglet såväl som på fogen man har emellan. Det ironiska i kråksången är att jag jobbade i en byggvaruhandel under studietiden och då hånade vi alla som köpte något så fult som konstgjort tegel! ;0) Ibland får man äta upp sina ord snarare än man kanske trodde...

Ödmjukhet är en dygd!



Jag tar tacksamt emot alla tips och råd! Jag brukar vara säker på vad jag gillar och vill ha men inte den här gången...

Trevlig helg!

Anna

16 kommentarer:

  1. Vilket fint kök ni har. För det första så tror jag att jag gillar den första tapeten bäst! Industriellt går ju mycket i vitt och grått. Och sedan så tycker jag att ni har det perfekta köket för att börja förvandlingen. Införskaffa ett par riktigt "ruffa" industri lampor så är du ett stort steg på väg. =) Du kan blanda stilar hur mycket du vill. Det är ju det som gör ditt hem till just DITT.. personlig prägel och mix på det sätt som du finner lämpligt.
    Ha en underbar Fredag.
    Kram Dessie

    SvaraRadera
  2. Härliga planer du har för köket, det är så roligt när man klurar på vad man vill ha. Tapet nr 1 är supersnygg, men då blir det inte det köket du troligen vill ha..
    Jag röstar på tegelvägg, så snyggt. Jag har satt fusktegel på en fristående bänk i köket, blev jättebra. Det som var trixigast var och få dit fogen, men jag fick snits på det efter ett tag,
    Passar fint till det vita och golvet också.
    Ha en bra helg
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  3. gå på ditt hjärtaskänsla så blir det bra! Det är DU/ni som ska trivas i DITT/ert hem! Jag skulle välja tegelväggen till det köket tror jag ! Ha det gott vännen!Kramis semlan

    SvaraRadera
  4. Vi har ju samma tapet i köket som du har nu. Är den solkig ända upp? Annars kan du ju sätta upp pärlspånt, och behålla tapeten. För i tiden slutade man ganska långt upp med pärlspånten 120-130 cm minst. Annars gillar jag den första gröna tapeten. Men som du märker kommer det bara gammaldags tips från mig. Jag tycker inte om industristilen. Helt ärligt. Ja amaken är ju som baken. Ha en skön fredag med fortsatta planeringar och drömmar...
    Kram Pia

    SvaraRadera
  5. Jag är en sucker för Lewis&Wood. Men de blir onekligen väldigt dominerande på hela ytor.

    Jag skulle nog satsa på en bröstpanel till köket. Då blir det en begränsad yta kvar som man kan vräka på med lite livligare tapet än vad som annars skulle ha fungerat, och som blir lättare och billigare att tapetsera om.

    Panel känns kanske alldagligt genom sin vanligthet, men att det är vanligt i kök och hallar beror nog just på att det står emot flottfläckar köksstök på ett annat sätt än tapet.

    Tegel kan jag tycka är OK i rätt sorts hus, om det finns en tegelvägg som kan friläggas. Tegelbitar som amn fäster upp på väggen löst har jag personligen aldrig sett ett snyggt resultat av.

    SvaraRadera
  6. Hej vännen!
    Mycket snyggt att fundera över. Håller med om att du absolut kan blanda stilar precis som du själv vill. Det är ju de personliga hemmen som är de finaste, eller hur!? Följ ditt hjärta, så kommer det bli kanon. Du har redan ett väldigt snyggt kök som går att förändra med lite detaljer.
    Ha en skön helg!
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  7. Det är skrattretande hur hemmablinda vi blir! Ditt kök är ju snyggARE än det där blanka hemska som ser ut som ett utställningskök och där ingen egentligen bor!!!
    Skulle kunna gå på eld för din fina malmlampa:)
    Nu vankar jag framför brevlådan... och skickar barntygerna till dig idag:) Ha en trevlig helg,
    Charlotta

    SvaraRadera
  8. Jag blandar stilar här hemma och tycker det funkar alldeles utmärkt :-) I köket är det lite mer av den lantliga stilen och vi hade ett snarlikt problem med tapeten där.. Fast det var en av katterna som rivit i den, jag gillade tapeten så vi satte vit bröstpanel (pärlspont) och jag är supernöjd med det :-)

    Du hittar säkert ngt som passar in och blir snyggt..

    Kram Mia

    SvaraRadera
  9. Jag har sett snygga "konst-tegelväggar" och tror det skulle vara jättesnyggt i erat kök också. Eftersom ni bor på landet så kan man ju tycka att det ska vara lantligt...men man ska ju trivas också! Varför inte börja med små förändringar, tex pulverlacka kökslampan svart och andra detaljer också. Känns det obra är det ju bara att måla om igen. Typ.

    SvaraRadera
  10. HejHej Anna!

    Jag gillar ditt kök och jag tycker man kan blanda ihop lite vad man känner för.
    Granolit är snyggt och blir ruggigt härligt till ditt lantliga.
    Ljuvliga bilder.

    Ha en fin helg
    KramKram
    Lotta

    SvaraRadera
  11. Jag tycker du har ett jätte fint kök! Kanske kan du ändra om med små medel? Börja med tapeten och känn efter. Gillar ju tapeten ni har nu, men det är ju inte kul med små kladdiga fingeravtryck... Vårat kökt är ett hemskt från 70-talet så jag tycker allt annat är fint. Men tiden är inte inne för vårt köks förvandling, det blir väl om ett år eller så. Kram Stina

    SvaraRadera
  12. Hej Anna!

    ååh vad gullig du är, klart du får... Skulle bli jätteglad! *ler*

    Vilket snyggt kök ni har!! När vi skulle titta ut en kökstapet blev jag helt kär i en vanlig Durotapet och blev uppmuntrad att välja den eftersom den lätt kunde torkas av trots att det är en vanlig tapet, och faktiskt så har alla fläckar hittills gått att torka bort...
    Har ju själv 2 små troll som kladdar överallt :)

    Ha en mysig helg!
    Kram på dig

    SvaraRadera
  13. Ja, vad ska man säga, ni har ju ett fantastiskt vackert kök och det syns inte på bilderna att det inte är fräscht, men det är ju sånt man ser själv och då är det ju så. Det är ju kul med förändring så varför inte....
    Agneta kram

    SvaraRadera
  14. Vilket roligt dilemma du har :) Jag fick massor av idéer av dina funderingar. Här är några tankar:

    För industrilooken kanske ni skulle skippa tapeten och teglet, och putsa väggen i stället. Då kan ni måla den i vilken färg ni vill, och det går snabbt att byta färg om ni tröttnar.

    Byt ut en del av träföremålen mot metall, t ex Tolix-stolar i stället för trästolar, hyllor av metall (rostfria eller lackade). Går att variera väldigt mycket, beroende på färgval.

    Ser fram emot att få se fortsättningen på stilbytet!

    Kram, Outi

    SvaraRadera
  15. Hej vännen!
    Självklart får du tipsa;)Vad gullig du är och en väldigt bra idé också tycker jag... Förstår inte hur du hinnermed allt. Är du bläckfisk?

    Hoppas allt är bra med dig, magen och småkottarna. Ha en riktigt skön helg!
    kram kram emelie

    Vad tror du om att få till ett höst meeting?

    SvaraRadera