onsdag 8 september 2010

Trädgårdskaos...

Varför klagar jag egentligen över att jag inte har ork att vända landen, rensa osv?Jag har ju hjälp av tre små hjälpredor...


Jag har en vag aning om att en del av den kunskap och glädje jag känner för trädgård nog kommer att gå vidare till mina barn. Det gäller bara att ha tålamod nog att låta dem vara med och hjälpa till! Ingenting blir på mitt sätt, men vem har sagt att mitt sätt är rätt sätt? Måste vitlöken sättas i spikraka rader för att det ska växa... eller tulpanerna i grupper om tio för att det ska bli snyggt? Det vet vi inte förrän nästa år. ;0)De självsådda ringblommorna piffar i alla fall upp jordgubbslandet såhär på höstkanten... Jag tror inte på allt för mycket ordning i trädgården. Låt naturen ha sin gång och njut av oredan!

11 kommentarer:

 1. Vad mysigt med små hjälpredor!

  Jag täckodlar, då behöver (ska) man inte vända landen utan bara vintertäcka dem. Och man behöver inte heller rensa ogräs. Mycket behändigt.

  SvaraRadera
 2. Vilka goa små trädgårdsmästare!
  Kram Malin

  SvaraRadera
 3. Åh, vilka sötnosar där i landen!!! Håller verkligen med om ett någorlunda ordna kaos är att föredra framför det perfekta:)
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 4. Precis... i familjens trädgård finns inga rätt och fel... Allt går så bra så... Och de små flitiga fingrar kan göra så mycket!!! Bara passa på!! ;)

  kram/Olg@

  SvaraRadera
 5. heeeeeeeeelt ljuvliga bilder du visar idag, blir nästan rörd. ungar gillar allt som man gillar så det är ju en oslagbar kombo!
  gräv på ni, må väl, varmkram lotten

  SvaraRadera
 6. Vad underbara bilder du bjuder på idag.Gulliga små hjälpredor.Ha en fin dag kram Rita ♥

  SvaraRadera
 7. åh vilka söta hjälpredor! Du vet, naturens lagar strävar mot en oordning... det är så det ska va ;D

  Kram pernilla

  SvaraRadera
 8. Vilka söta små trädgårdsmästare du har!
  Ha en fin dag! Kram Åsa.

  SvaraRadera
 9. Nä, du ska inte klaga alls!!! Med tre så fantastiska hjälpande assistenter och dom ser så glada ut och verkar tycka det är roligt och huvudsaken är ju att dom känner att dom är med och grejar!
  Det är sånt jag tycker att jag själv minns från när jag var liten, att jag fick vara med, att jag fick göra det lite på sneddan och hit och dit, men jag älskade det och försökte så gott jag kunde!
  Ni har det så mysigt, så mysigt, jag får alltid pysselkänsla och välbehagskänslor när jag tittar in hos dig och din familj!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 10. Håller med dig, och tror det är väldans nyttigt för barnen att få hjälpa och göra på sitt sätt. Jag har inga barn som hjälper i trädgården längre..men skulle behövt hjälp med att rensa...ser bedrövligt ut...
  Kram Pia

  SvaraRadera