lördag 14 augusti 2010

Tanken tilltalar mig!

Har du en ny Ifone?

Eller kanske en annan telefon som har en stor display utan något skydd? Niklas skaffade sig en ny telefon i början av sommaren och då bad han mig att sy något skydd till den. Hans blev i en klar grön nyans med ett vitt band runt locket. Igår när jag satt och sydde på ett lapptäcke i siden fick jag en idé! Handen på hjärtat så är ju inte teknikprylar alltid så snyggt så varför inte göra ett fodral i broderat siden? Tala om att få in lite lyx i sin vardag... ;0) Sådana här fodral finns till salu i min butik och går även att få i andra färger eller mönster.Visst är det något magiskt med gamla putsade skorstenar... Den här sitter på vårt torp. Min fantasi sätter genast igång att spela fritt när jag tittar på detaljer på gamla hus.

Tänk hur de hade det i vårt torp på 1700-talet. Livet måste ha varit hårt men också mycket enklare på samma gång. Man fick kämpa för att överleva och det gör nog att man inte har tid att tänka så mycket på ovesäntligheter som vi gör idag. Det är något kittlande med tanken att leva efter årstiderna och kämpa för att få ihop mat som ska räcka över hela den långa karga vintern. Tänk vilken uppfinningsrikedom och kunskap som krävdes.

Visst har man en romantisk bild av hur livet ska ha varit när man aldrig själv har behövt svälta, men det är ändå något som lockar i vår mänskliga natur. Att samla och klura ut smarta lösningar för att kunna överleva och att dessutom göra det tillsammans med sin familj måste ha varit så tillfredsställande.Bara en sådan enkel sak som tvål var något man värderade bra mycket högre när man var tvungen att göra den själv. Såpnejlikan växer ofta runt gamla torp av den enkla anledningen att man behövde den för att tillverka rengöringsprodukter. Man slösar inte på sådant man har gjort själv... Tacksam växt som förutom att vara vacker har ett praktiskt andvändningsområde!Vi har ett litet skogsområde bakom vårt torp som jag funderar lite på vad vi ska hitta på med. Utsikten är magnifik över åkrarna och bykyrkan så det är lite synd att vi inte kan utnyttja området. Kanske ett litet woodland med en grillplats... Har ni några ideér så tas de tacksamt emot! Det växer en massa granar där men de är angripna av barkborrar så de dör av undan för undan.I morgon kommer nästa nyhetsbrev ut så har du inte anmält dig, passa på att göra det nu. Maila mig på anna_forslund@live.se och skriv att du vill prenumenera så kommer prenumenationen igång på en gång.

Ha nu en underbar solig helg!

Kram

Anna

Följ min blogg med bloglovin

10 kommentarer:

 1. Va snygga dina telefonfodral är! Verkligen tuffa. Gör du dom i olika mått?
  Ja visst är det intressant med gamla hus och alla detaljer. Jag kan lägga ner massor av tid, bara på att titta på sånt. Tänk dessa dagar då tidningen Gård ocg torp, ramlar ner i brevlådan...då är jag knappt kontaktbar hi hi..
  Trist med barkborrarna. Ta bort dom träden snabbt, annars sprider det sig till era friska träd oxå. Ska bli kul att se vad ni hittar på, med den platsen.
  Ha en jättefin helg!
  Kram Åsa.

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Fin fodral!

  Jag vet inte vad växten heter på svenska, som användes till tvålproducering förr... men du har rätt - man tag vara på sina tillgångar... förut.

  kram kram

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Vilken rolig ide med fodral!
  Jag är mycket intresserat om den gammla tiden. Min brors sommarstuga är från 1800-talet och jag har funderat på många gånger hur deras liv såg ut där på den tiden. Jag har några gammla skor därifrån, från vinden, som jag kommer att visa på min blogg nångång.
  Skulle nån lung sittplats vara nåt bakom erat torp?
  Har en trevlig helg!
  Kram Sirpa

  SvaraRadera
 4. Blomman är vacker men här är den ett ogräs...Tar över i rabatten tyvärr...Susanne

  SvaraRadera
 5. Älskar och att titta på gamla hus och byggnads detaljer. I norge såg vi hus uppe på klipporna, dit det än idag inte fanns färdbar väg. Repstegar ner till båten var det som gällde...puh...
  Hade varit fint att gjort en liten grillplats i din dunge med stenmöbler, men det är otympligt, och man måste kunna komma intill med lastbil eller liknande med kran. Men det hade smält in bra... Annars kanske en fin gammal vitmålad skulle passa också...Ha en fortsatt fin helg!
  Kram Pia

  SvaraRadera
 6. Jag är ju helt frälst i gamla hus. Vilken skorsten. Alla dessa små detaljer och stora. Och just detta att vara nöjd och ta vara på det lilla man har. Idag konsumerar vi nåt enormt. Grillplats i dungen vore ej så dumt. Härligt att sitta där och titta ut över ängarna. Hoppas du har en fin kväll/Gela

  SvaraRadera
 7. Halloj i värmen...
  Ja i alla fall här vill jag lova! Över 35 idag :)
  Det är roligt att sy små tillbehör som ditt fina fodral till mobilen. Ser bra mycket trevligare ut med ett snyggt fodral...

  Riktigt fin bild på skorsten du lagt upp! Fint med hur som har detaljer och vinkar utöver det vanliga!

  Ha det så gott och sköt om dig
  Kram Anna W

  SvaraRadera
 8. Hej och tack för en jättefin och mysig blogg! Ditt fodral var verkligen både snyggt och praktiskt! Må så gott kram från Maria

  SvaraRadera
 9. jag har också romantiska tankar om hur det skulle vara att leva förr, verkade idylliskt...tyvärr är det väldigt romantiserat men vad gör det?*ler* Drömmar kostar inget...kramis semlan

  SvaraRadera
 10. Smart idé med fodralet och snyggt var det också :)

  Kan ofta sitta och fundera på hur livet var innan, du har verkligen lyckats att beskriva de tankar jag själv haft många gånger då jag åkt förbi gamla hus.

  Är det en såpnejlika på bilden, den vita blomman? Vi har en massa sådanan i vår trädgård :)

  Hoppas du haft en bra helg

  Kramar Bella

  SvaraRadera