onsdag 16 juni 2010

Man ska glädjas åt det som lyckas!När jag går omkring i min köksträdgård har jag svårt att se de saker som faktiskt tagit sig. Jag går mest och grämer mig över att kålen är angripen av sniglar och bladlöss, att majsen har gulnande blad, att löken riskerar att angipas av lökflugor, att jag mååååste gödsla och luckra jorden nu väldigt snart, att det är dags att gallra osv...

När man bloggar får man helt plötsligt ett nytt perspektiv på sin trädgård. Tänk vad mycket mat vi snart kommer att ha! Med eller utan majs eller kål... Jag måste lära mig att glädjas över det som lykats i stället för att grämas över det som inte går som jag vill. Naturen är verkligen den bästa av skolor när det gäller att bli en liiiiite bättre människa.

Gläds nu med mig över allt som mår bra i min köksträdgård!


De här morötterna är en ny sort som odlats fram för att ge en extra söt och god smak. Kan knappt vänta på den första gallringsskörden så man får smaka...Första gången jag odlar isberssallad i år. Den verkar trivas! *tihi*Ärtskotten jag planterade ut har börjat blomma och snart får vi de första ärtskidorna att äta. Jag tror att de ska passar vår smak lite bättre än ärtskotten gjorde.Längst bak i köksträdgården har jag planterat blommor. Solrosor, praktmalva, rosenskära, eterneller och aster ska blomma lääänge hade jag tänkt. För att ge de höga blommorna stöd har jag tänkt sätta upp ett enkelt staket bakom dem.Njut av sommarvärmen som verkar komma smygande i veckan!

Kram

Anna

20 kommentarer:

 1. Så mycket ätbart du har, jag har bara odlat lite tidiga potatisar. Hade mycket mer förr men har insett mina begränsningar. Men visst är det vardagslyx på hög nivå att kunna gå ut och skörda egen färks sallad...jag får åka till ICA:))
  Ha en fin sommardag!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Vilken praktfull köksträdgård. Den räcker nog till både sniglarna OCH er:)
  Har också problem med sniglar som äter det mesta, så sallad kan jag glömma.
  Håller med dig om att man lätt bara fokuserar på allt negativt eller alla "måsten" så fort man kommer ut i trädgården. Det är jättesvårt att slappna av, nästan så att man måste schemalägga njutningsstunden. Att man redan iförväg bestämmer sig för att "Nu SKA jag bara gå ut och njuta och INTE titta på det som ska göras eller det som inte blev så bra".
  Tror vi alla har lite problem med det:)
  Ha en toppendag!
  Camilla

  SvaraRadera
 3. Underbar köksträdgård, väl planerad och fina plantor. Du kommer definitivt att vara nöjd ändå när hösten kommer och vad gör väl då att lite blev angripet av skadeinsekter.
  Men...kanske du kan använda samma nässelavkok som jag gjorde för mina gröna löss i växthuset.
  Tyvärr, har det inte gett väntad effekt ännu!
  H en fin dag! /Bea

  SvaraRadera
 4. Ren njutning! Så mycket av det goda *ler*!

  SvaraRadera
 5. Så mycket gott du kommer att skörda i sommar! Härliga bilder.
  Ha en fin dag! Kram Kicki

  SvaraRadera
 6. Vad mycket gott du kommer att skörda i sommar.Underbara bilder du bjuder på idag .Önskar dej en skön och härlig dag.Kramar Rita ♥

  SvaraRadera
 7. Fantastisk köksträdgård, njut av den! Min kom inte länge än till tanken...det positiva med den är dock att den är fri från ogräs och skadedjur ;D

  /Frida

  SvaraRadera
 8. Hejsan!
  Tack för din fina kommentar om vår veranda.
  Vi tillbringar mycket tid där.

  Vilken helt fantastisk trädgård du har, vilket trädgårdsland. Jag hade varit överlycklig för ett sånt trädgårdsland.

  Ha en fin dag!

  Kram Bodil.

  SvaraRadera
 9. Vilken underbar köksträdgård du har.... vilket arbete att hålla den så fin!
  Underbara bilder!
  Hoppas du får en fin fortsättning på dagen!
  Kram Kathrine

  SvaraRadera
 10. Men oj, du ska ju vara supernöjd! Jag tycker du verkar prestera så oerhört mycket att jag nästan får lite prestationsångest ;-). ch din köksträdgård är ju jättefin! Tänk vad det har vuxit. Nu ångrar jag att jag inte var ute tidigare med mina sådder, för jag vil också skörda snart!!!

  Ha det bra!

  Stor kram från mig!

  SvaraRadera
 11. Åh, lilla vän! Det känner jag igen, min man kallar mig för expert att se den negativa (fast många tycker att jag är SÅ positiv) :) Om han säger "du var så duktig NU", kan jag ställa en dum fråga direkt "vadå var jag inte det igår eller?" :DDD Du förstår :)

  Din trädgård är ju fantastisk! Att du hann med allt! Så trevligt och förväntningsfull måste det vara för dig :)

  När jag var liten kunde dar upp en morot och om den var för liten för mig, stoppade jag den in i jorden IGEN ;D för att den skulle försätta att växa... hahahahah barn är bäst!


  kram, Olg@

  SvaraRadera
 12. Vilken härlig köksträdgård du har! En massa spännande grönsaker på gång. Vad kul att kunna skörda sen. Klart att du skall glädja dig åt det som frodas!
  Kram!!

  SvaraRadera
 13. Wow!! Vad mycket gott du har!!
  Ljuvlig köksträdgård;o)

  Kram Malin

  SvaraRadera
 14. Ja du har då sanneligen mycket fint att glädjas över. Underbara inspirerande bilder du bjuder på.

  Kram Pia

  SvaraRadera
 15. Hej!
  Vilken köksträdgård du har!!! Varför är det så lätt att hamna i det där trista tänket? Så lätt att bara se det negativa och trista istället för glädjas av det som blir bra.Jag tycker i alla fall att det ser väldigt lovande ut i dina land:) Ha nu en skön kväll!
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 16. Underbart, så mycket gott!
  Kram på dig vännen!
  Lotta

  SvaraRadera
 17. Vilken fantastisk trädgård du har !!
  Jättevacker korg i förra inlägget !
  ...och så många fina bilder från gamla stan ! :0)
  Ha en fin dag ! Kram , Helen :0)

  SvaraRadera
 18. man slutar ju aldrig lära sig :) mycket som är på G i trädgården din ,

  Kramar Malin

  SvaraRadera
 19. Oj, så mycket fint du har i köksträdgården. Visst är det så att en del lyckas och en del misslyckas. Varenda år är det så. Det är bara tanken som avgör hur vi mår av det:)
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 20. Först vill jag säga TACK för nyhetsbrevet. Alltid lika inspirerande. Snart har jag semester. Dååå ska jag hinna med en massa kul pyssel.
  Vad det ser fint ut i din trädgård. Kul att se hur det växer och frodas.
  Ha en fin dag! Kram Åsa.

  SvaraRadera