onsdag 28 juli 2010

Vår lilla olycksfågel...

Igår hade jag en helt fantastisk dag i Stockholm där jag träffade Mia som har bloggen Kinoko. Det var så roligt att äntligen hitta någon som lixom jag kan knata omkring i timmar i tygaffärer utan att tröttna ;0). Jag ska villigt erkänna att det är Mia som har inspirerat mig till att börja snickra här hemma. Hon har byggt en lekstuga och ett växthus helt själv! Man får verkligen en känsla av att allt är möjligt när man tittar in på hennes blogg!Den här dagen började inte fullt så bra...

När vi i godan ro satt och drack vårt morgonkaffe och läste tidningen ute i trädgården kommer lilla Bo med en kvist med bär på i handen. Det sitter ett rött litet ensamt bär kvar på något som skulle ha varit en hel klase. Såklart var det druvflädern vi har i vår trädgård han hade smaskat i sig av. Efter ett samtal med giftinformationscentralen var det bara att åka till apoteket och inhandla medicinskt kol och försöka få i honom det.

Matilda blev så rädd när hon tyckte Bo såg ut som en vampyr med det svarta tänderna att hon började gråta... Vår lilla busunge som råkar ut för allt! Han mår bra nu i alla fall.

Väl hemma igen gjorde jag något som jag har tänkt på ett tag. Jag tycker så mycket om kontrasten mellan det vita och gammalt slitet trä så jag gjorde hyllor till köket av en gammal planka som låg ute i vår skräphög.Enkelt och miljövänligt... Konsollerna har jag målat vita och de kommer från det stora varuhuset.

Ha det bra i solen!

Kram

Anna

11 kommentarer:

 1. Vad skoj att du hade det trevligt i Stockholm!
  Usch vad otäckt med din lilla son, tur att det ordnat upp sej!
  Så kreativ och duktig du är som snickrat denna hylla, blev ju hur bra som helst!
  Önskar dej en fin Kväll!
  Kramis Kathrine

  SvaraRadera
 2. Så snyggt det blev med dina hyllor. Vad roligt när man kan göra saker av sånt som man har färdigt. Allt behöver inte köpas nytt för att vara snyggt.
  Skönt att det redde upp sig med sonen!
  Kram Kicki

  SvaraRadera
 3. Vilken tur att sonen är bra igen! Jag är livrädd varje år särskilt för liljekonvalbären mm. Inte lätt att veta vad som är ätbart eller ej! Hyllorna du gjort blev hur bra som helst! kramis semlan

  SvaraRadera
 4. Tur att det slutade lyckligt med sonen, alltid otäckt när de ska smaka på allt. Toppenfint med de råa trähyllorna till det vita..Bloggar är bra inspirationskällor :-)
  Ha en skön kväll
  Kram Anneli

  SvaraRadera
 5. Å vilken snygg hylla!!! Bra gjort!!!

  Läskigt med alla bär som ser se goda ut...var med om en liknande incident när min son var lite, efter det var det mycket som förvisades ur trädgården. I år har jag dock köpt Digitalis frön, ska försöka våga mig på dem igen!!

  Mvh
  Frida

  SvaraRadera
 6. Tack för en trevlig dag jag hoppas att vi ses snart igen.
  Du som berättade om lilla Bo och hans små bus stakars liten. Skönt att det ordnade sig till slut men jag antar att man är orolig i några dagar speciellt på natten tills man vet att bären är helt ur kroppen.

  Så snygga hyllorna blev tuffade upp det fina köket.

  Kramisar Mia

  SvaraRadera
 7. Så fint Anna!
  Blev super. Tur att det gick bra med lille Bo, otäckt det där med de små när de pillar i sig allt möjligt.
  Kram Anna

  SvaraRadera
 8. Hoppas allt är väl med lillkillen igen, - dramatik så det räcker och blir över kan man vara utan på semestern!

  Din hylla är fantastiskt fin! Tänk vilka fynd man kan göra hemma hos sig själv.

  Må så gott!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 9. Hej Anna!

  Mn lilla gubbe.... så nyfiken han var... blev an också rädd när ni började ringa och fixa? Liten plutt..

  Så fint du har gjort! Min beundran stärks bara ;)

  Och öppna hyllor jag tycker om, mycket. Men troligen inte ska jag ha de någon gång.. I alla fall så länge jag är med min man.. ha ha ha ... för att i hans ögon är det "för rörigt i rummet"... suck..

  kramar och ta hand om dig och dina/Olg@

  SvaraRadera
 10. Vad läskigt med bären lillen fått i sig! Tur att han kom och visade er så ni kunde åtgärda det! Mysigt med en Stockholms tur och träffa en likasinnad.

  Vårt hallgolv är vi jätte nöjda med. Det är klinker och jag vet inte vad det är för sten, men inget massivt stengolv alltså, det kostade alldeles för mycket. Vi lånade hem flera klinkers för att se vilken som passade bäst i vår hall. Gjorde lite reptester och halkprov, det måste man...

  Hyllan blev kanon!

  Kram Stina

  SvaraRadera
 11. Hoppas allt gick bra med sonen.. Underbart snygga hyllor du byggt, verkligen fint med kontrasten med det råa grå träet och det rena vita. Och så blåvitt på det..kanon!
  Kram Pia

  SvaraRadera