tisdag 27 juli 2010

Lite mera växthus...

Ett växthus är såklart inte bara till för att mysa i. Anledningen till att jag ville ha ett från första början var att jag ville odla tomater, gurka och paprika. Hmmmm det har blivit lite mer växter där än jag tänkte mig från början. Nu samsas citron, oliv, fikon, vindruvor och pelargoner med aubergine, basilika, tomat och paprika.Basilikan är redan skördad en gång i år. Blev till två omgångar pesto som smakar ljuvligt! Har ni inte odlat basilika förr så kan det varmt rekomenderas!Jag är förundrad över vilken växtkraft växterna får i växthus. Jag går och plockar tjuvar varje dag från tomaterna och ändå hinner jag inte med. Snart ser det ut som en djungel här ute! Ska bli så kul att få smaka de första tomaterna. Starten blev lite sen i år eftersom växthuset inte stod klart förrän i juli.Jag har aldrig odlat aubergine förr men jag kan se små blommor som börjar bildas på den. Hoppas att den hinner bli klar innan sommaren är över...Ett hörn har vi i alla fall lyckats sno åt oss från växterna ;0). Får se hur det går nästa år... Det har en tendens att bli mer och mer odlingar för varje år hos oss. Man vill ju såklart prova att odla nya saker och kan inte undvara någon av de gamla...Ha en trevlig tisdag!

Kram/ Anna

11 kommentarer:

 1. Hej vännen!
  Ert växthus är heeeelt underbart! Det ser ut att bli mycket godsaker att njuta av där också. Ska blir spännande att se hur det går med auberginen, jag bara älskar den, sååå god att grilla....
  Ha en härlig dag!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Hejsan !
  Va spännande med så många olika sorter !
  Lycka till med allt ! Hoppas ni får mycket att skörda !
  Så mysigt det blev med den fina sängen !!
  Jättesnyggt !
  Ha det bra ! Kram , Helen :0)

  SvaraRadera
 3. Jag förstår att du trivs i ditt växthus. Ja, i hela din underbara trädgård. Vindruvorna kan vara lite sega i starten, men sen växer de så det knakar. Jag glömde att täcka över min vinstock i höstas, men det spelade ingen roll, den växer och frodas ändå mot vår södervägg. Ett litet tips, bind upp den ordentligt, det blir snabbt ett virrvarr av grenar.

  SvaraRadera
 4. Åh vad fint du fått det, vilken växtkraft! Inte konstigt att du trivs där inne. Kan tänka mig att man blir helt biten...
  Kram Pia

  SvaraRadera
 5. Hej goa Anna :) tack så mycket för din fina kommentar hos mig , det värmer mig om hjärtat. Låter så underbart att det växer och sprakar i ditt växthus. Och som du har längtat efter att få det klart. Och alla underbara kvällar som du och din familj kan njuta av i den. Jag kan se det framför mig. Läste om ditt inlägg om tjejen som stal dina lapptäcken. Usch! vilken människa asså. Hoppas att hon betalar för dem så småningom.Annars kan du ju alltid hota med att anmäla henne.

  Kramar Malin

  SvaraRadera
 6. JAG vill flytta hemifrån (köksrenovering eller ej)! :) Vilket ljuvligt växthus ni har! Blir alldels matt när jag läser om alla härligheter du har där. Varför har jag en tomt som är alldeles för litet för min odlarlängtan? Tur att du har en i alla fall. Blir alltid så glad av allt fint du visar och skriver om. Och även för dina rader om mitt kök.

  Kram
  Cathrin

  SvaraRadera
 7. Det ser SÅÅÅ mysigt ut i ert fina växthus!!! Ha det bäst! Åse

  SvaraRadera
 8. Kan riktigt känna doften av basilika, tomatplantor och fuktig jord - gott!

  Mvh
  Frida

  SvaraRadera
 9. Hej Anna!

  Nu är jag tillbaka till bloggvärlden igen!

  Ja.... inte lätt att få allt man vill odla i ett växthus ;) Jag skulle föredra paprika (då det inte finns eko att köpa och vanliga är DÖDsprutat så att köpa de inte värt) och auberginer skulle jag älska! Kommer kanske recept imorgon? ;)

  Tomater och gurka hör ju till varje trädgård och med växthuset kan du förlänga skördetiderna!

  kramar/Olg@

  SvaraRadera
 10. Det växer verkligen i ditt växthus, härligt med hemmaodlade grönsaker, det är ju så gott. Har ett grönsaksland för första gången, fast hälften har inte kommit upp, men men, squash och rädisor har vi fått iallafall:) Ha en bra dag. Kram Anna-Karin

  SvaraRadera
 11. Kul med växthusinspiration! Vi håller precis på att bygga ett själva. Har ni designat konstruktionen själva eller är det köpt som byggsats?
  Personligen tycker jag att det mysigaste man kan göra i ett väthus är att odla. Blev en gång bjuden på kladdkaka i ett växthus där det odlades tomat (du vet hur lukten blir..) och det skapade en lite underlig saksensation minst sagt*S* Men jag har i alla fall skaffat mig en stol så att jag ska kunna sitta ner en stund och njuta av värmen.

  SvaraRadera