tisdag 8 juni 2010

Sidenkjolar...

Jag har aldrig haft så fina penseér tidigare... Blommorna står som skyar och de verkar inte finnas något stopp på hur frodiga de kan bli. Andra år har de sett rätt ledsna ut vid den här tiden men det kanske beror på att våren har varit ovanligt sval i år...




Den röda jättevallmon ser sprickfärdig ut. Snart kommer den att vaja i vinden med sina rödorangea sidenkjolar. Det är verkligen en blomma som är som ett utropstecken i trädgården!



I mitt förra nyhetsbrev beskrev jag hur man bygger en sådan här blomlåda. För er som inte har möjlighet att bygga den själv så går den nu att beställa i min bloggbutik. Du kommer dit om du klickar här.



Dessa vita små söta blommor flyttade jag till ett nytt ställe i trädgården förra våren och man kan lugnt säga att de stortrivs. Någon som kan ge mig ett namn på dem?



Idag är det sömnad som gäller! Ingen rast och ingen ro här inte... Synd att solen skiner ute bara :0(

Ta hand om er!

Kram/ Anna

13 kommentarer:

  1. Hej!
    Så vackra krukplanteringar. Vallmon en riktig sommar höjdpunkt :)
    Din blomlåda är så vacker och passar utmärkt mot det röda. Tyvärr, har jag bara plast som är tråkiga och och svarar inte mot mitt röda huset men, men kanske en dag blir det ändring på det också.
    Ha en bra dag! /Bea

    SvaraRadera
  2. Vilka vackra planteringar du har gjort.Bara så fina och kraftiga.Önskar dej en fin dag kram Rita ♥

    SvaraRadera
  3. Mina är fina också, brukar släng dem nu för att ge plats för sommarblommor men i år har jag sparat dem. Plockar man dem bara så kommer et nya blommor hela tiden. De vita små har jag också men vet inte riktigt vad de heter.
    Kram Anna

    SvaraRadera
  4. mina penseér blommar med helt underbart i år...har inte hjärta att byta ut dem...bra! då kan man köpa annat istället*ler kramis semlan

    SvaraRadera
  5. Den här våren har varit som gjord för penséer. Och glad är jag, som älskar dessa blommor. Lite extra glad blev jag när flera frösått sig själva från förra året. Men nu väntar jag också på vallmon.

    Kram
    Cathrin

    SvaraRadera
  6. Nu har jag börjat tänka på lite utsmyckning i min (gud som det känns att säga MIN trädgård;) trädgård! Lite krukor och hinkar/baljor här och där - enklaste sättet att få liv i gården... tycker jag :)

    Fint har du gjort, Anna!

    kram, Olg@

    SvaraRadera
  7. Jättefina penséer! De är så söta. Mina vallmo har börjat öppna sig. De stackare som fått behålla huvudena vill säga. Barnen som går förbi har en viss förmåga att "nacka" dem. Lite tråkigt men, men...
    Ha det gott!
    Kram!

    SvaraRadera
  8. ja dem verkar ju trivas hos dig :) vad roligt att få njuta riktigt länge av dem. Kan tyvärr inte hjälpa dig med namn på blomman ,Men fina var dem i alla fall. Du vet ju jag och blommor . Jag vet ju hur en ros ser ut ,det är nästan allt jag vet :P

    Kramar Malin

    SvaraRadera
  9. Vallmon har lika vackra knoppar som blommer, super fint.

    Ha det gott
    Kram Anna

    SvaraRadera
  10. Ja penseerna är vackrare i år än någonsin, de växer så det knakar. De vita blommorna ser ut som silverarv, men jag är absolut inte säker.
    Kram Pia

    SvaraRadera
  11. De vita blommorna tror jag är mandelblomma. En bra länk är digiflora.se om man vill veta vad olika blommor heter :)

    SvaraRadera
  12. Är ganska säker på att det är silverarv (Cerastium tomentosum) du har i din trädgård. En underbar liten perenn som blommar på försommaren och breder ut sig i stora sjok. Läs mer: http://gardener.blogg.se/2009/october/dagens-vaxt-silverarv.html

    SvaraRadera