torsdag 3 juni 2010

Köksträdgården del... hmmm... kanske 3?

Att göra det man älskar... eller kanske framför allt, att veta vad det är man älskar och sedan göra det är nog inte alla förunnat. Jag har en känsla att vi i bloggvärden (dit jag numera räknar mig) ofta vet vad vi älskar att göra. Kan det vara så att vi är liiiite lyckligare än resten av befolkningen?

Det här är en i raden av bilder jag har visat på min trädgårdsälva, men jag tycker att det är kul att se hur naturen förändras runt omkring ett statiskt föremål. Tycker inte ni det? Man får en tydligare bild då...Undan för undan växer det i köksträdgården. Igår kunde vi plocka ihop den första salladen när jag gallrade. Det blev en sallad bestående av romansallad, spenat och ruccola. Underbart!Jag fick en fråga angående hur kronärtskockor vill ha det. Det här är första året jag odlar dem, men det jag har läst mig till är att de vill ha en varm, solig plats med näringsrik djup mull. Rätt kinkiga med andra ord... Jag gjorde odlingslimpor i höstas där alla dessa krav är uppfyllda så jag håller tummarna på att de ska växa så det knakar. Kanske får ta en stege för att nå upp när jag ska skörda. Ännu verkar de dock inte ha fått sån fart så jag väntar med spänning...Är det inte rätt härligt med kontraster. Köksträdgården är strikt ordnad med raka gångar och fyrkantiga lådor och land. Inte ett ogräs ska få fäste här det ska jag bli man för.I trädgården å andra sidan är det lite vildvuxet och lummigt. Helt omöjligt att hålla efter ogräset men vad gör det? Den här delen av trädgården är till för att njuta i...Kram

Anna

14 kommentarer:

 1. Åh det ser så fint!!! Och du jag tror vi är lyckligare..ler. Jag är ju också en av dem som får jobba med det jag älskar, och det skapar en livskvalitet utan dess like. Jag älskar att jobba hemifrån, och att vara nära dem jag älskar.
  Har provat den andra sidan, med karriär och höga krav. Att inte räcka till någonstans, varken hemma eller på jobbet. Vill aldrig dit igen...

  Ha nu en underbar dag i ditt paradis.
  Kram Pia (är så glad att jag hittade in hit)

  SvaraRadera
 2. Vilka vackra bilder du visar från din trädgård !!
  Härlig sommar-känsla ! :0)
  Nu har mitt paket kommit ! Så vacker korgen är !!
  Tusen tack igen !
  Ha en fin dag ! Kram , Helen :0)

  SvaraRadera
 3. Så du fejar och står i vännen! Så mysigt ni har det! förstår att det måste vara underbart att få sitta ute och äta. Och dessutom av det egenodlade =)

  Här har det blivit för mycket och jag försöker göra ingenting just nu, men det är inte så lätt ska jag säga dig...Jag blir så arg huvudet vill men kroppen orkar inte...

  Ha en riktigt skön dag och njut av solen. Min lilleman är på utflykt med dagis i dag - mycket spännande!

  kram emelie

  SvaraRadera
 4. Allt ser så fint ut, en god ide att ha trädgården indela i delar och ah olika och olika måsten....Jag håller med dig att det är roligt att följa växterna på sin förvandling.

  HA en bra dag
  Kram anna

  SvaraRadera
 5. Ja, visst är det få förunnat att göra saker man faktiskt blir lycklig av. Många i min närhet säger ofta till mig att jag ska ta det lugnt o tycker jag har höga krav på mig själv. Kanske det, men det är ju faktiskt som du säger, när jag pysslar o styr blir jag lycklig!

  Gillar din trädgård sååå mycket, håller själv på o skissar på vår. Ber säkert om lite expertråd från dig varefter ;)

  Kram Mia

  SvaraRadera
 6. Det är intressant det du skriver om bloggvärlden.

  Jag ser den som en vänlig bit av vår ibland tuffa värld, en värld där man ser med andra ögon, lite tydligare, lite mer och vi delar med oss till andra och andra uppskattar det vi visar och skriver om.

  Och ofta handlar det om naturen, trädgården, handarbete, fotografering och liknande som gör att sinnena tränas lite extra och det i sin tur tror jag man kan få små lyckostunder av.

  Du har så fint i din trädgård och att det gror och växer så mycket redan.

  Det skall bli kul att få följa kronärtsskockan.

  En bra dag önskar
  Agneta

  SvaraRadera
 7. Så härliga bilder, fantastisk trädgård du har!!! Men...har inte du några mördarsniglar?? Jag älskar min trädgård och hålla på, men lusten har försvunnit en hel del då det är fullt med mördarsniglar som förstör:(
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 8. Vad duktig du är med din trädgård. Så fint!Och perfekt att ha en vild oas att bara vara i.
  Ha en underbar dag isolen.
  Kram från kontoret:O(

  SvaraRadera
 9. Hallojsan tjejen!!

  Tänk att det redan har kommit upp en hel del i dina lådor..jag som sådde först igår..hmm..men det kommer nog här med!

  det är såå fint med dina terrakottagångar..av krossat taktegel? om jag förstod det hela rätt!

  Njut i din underbara trädgård!!

  ha det gott! kram Sannne

  SvaraRadera
 10. En sån där liten söt älva har jag också. De är så fina. Visst kan det vara så, åtminstone stannar man upp och njuter lite extra och tar sig tid att gå och hämta kameran..för att fota till bloggen. Jag brukar vara dålig på det annars, ids inte gå in och hämta den, men nu när jag börjat blogga så har jag ju en anledning.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 11. Å så fint allt ser ut!
  Växer o frodas....
  Ha en fin kväll!
  Kram Agnetha

  SvaraRadera
 12. Hej vännen!
  Din trädgård ser såå mysig ut. Skulle gärna sitta där under äppleträdet och dricka kaffe med dig, ler. Du är sååå välkommen att följa med på en båttur, ta gärna med dig familjen så tar vi picknick på en öde ö, hi, hi...
  Önskar dig en mysig fredag och en toppen skön helg!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 13. Jag vill ialla fall tro att vi är lyckligare... Ha det bäst! Åse

  SvaraRadera