fredag 21 maj 2010

Njuta... hur gör man?

Igår kväll satte vi oss ute i trädgården och bara njöt för första gången för i år. När man är trädgårdstok som jag, är det som bekant lite svårt att bara sitta ner utan att göra något i sin trädgård. Helt plötsligt ser man det ena ogräset efter det andra som irriterar en tills man inte kan låta bli att rycka upp det. Dessutom ger dessa sittningar oftast merjobb eftersom man får så många roliga ideér om vad man kan förbättra i sin trädgård. (Någon som känner igen sig?)

Men den här sommaren ska jag ge mig tid och njuta också! Får nog sätta på skygglappar, trycka ner näsan i en bok och njuta av ljuden i stället... Hmmm en porlande damm kanske inte skulle vara så tokigt... *haha* Ja, ni hör!I höstas köpte jag ca 500 vårlökar som jag nu får chansen att njuta av medan jag rensar ogräs... ;0)
Bondbönorna börjar visa sig mer och mer nu, så snart är det dags att ge dem lite stöd. De bor i den gamla köksträdgården...Alla som kommer ifrån norrland vet såklart direkt vad det här är! Men jag bara måste tipsa om ett av världens godaste bär. Allåkerbären (egentligen är det vilda åkerbäret godare men det här är det som går att odla hemma...) Smaken går inte riktigt att beskriva men goda är de! De sprider sig som ogräs så det är bäst att sätta dem där de inte är i vägen. Om ni ska köpa allåkerbär så kom ihåg att man måste ha två olika sorter för att få bär...Trädgården börjar anta en mer och mer vildvuxen karaktär. Det här är faktiskt första året jag riktigt känner mig säker på vad det är jag vill uppnå med min trädgård. En lummig lite förvuxen mormorsträdgård med massor av gömda rum för barnen att leka i. Inte så tokigt va!
Min utlottning avslutas den 24/5 så passa på att vara med nu!Ha en underbar helg!

Kram

Anna

16 kommentarer:

 1. Dina hemsnickrade staket smälter verkligen fint in i den för övrigt fina trädgårdsmiljön och naturen. En verkligt god idé! :-)

  SvaraRadera
 2. Vet du...för min del, är det det där med att hålla på att fixa med nåt hela tiden, som är den verkliga avkopplingen. Inte att sitta på en stol och ....ja, vad man nu gör?
  Så länge man gör det man vill, så kopplar man av.
  Hoppas ni får en go och mysig helg!
  Kram Åsa.

  SvaraRadera
 3. Underbara blombilder från dej idag!
  Ja det är svårt att bara sätta sej ner och vara!
  Det är mycket fix nu!!!!
  Måste hit och måste dit!!!!!!
  Varför måste man hela tiden????
  Kan man inte bara ta allt lite enklare!
  Jag försöker hela tiden att jobba med mej själv men det är så svårt!!!!
  Man vill ju så mycket!
  hoppas du och din familj får en underbar Pingsthelg!
  Kram Kathrine

  SvaraRadera
 4. Ja visst får man den ena idén efter den andra... En del blir genomfört, annat inte, men drömma måste man alltid göra.

  Just nu måste man försöka hinna njuta av allt det vackra, om inte annat så av en liten trädgårdspromenad då och då. Här är det också lite vildvuxet, med många mormorsväxter, och växter som självsår sig lite här och där. Det tycker jag bara är charmigt. Men kirskålen har jag inget till övers för... Där är det hård kamp, och än har inte jag vunnit. Suck!

  Trevlig pingsthelg!

  Försommarhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 5. låter underbart med en mormorsträdgård, något liknande drömmer jag med om...kramis semlan

  SvaraRadera
 6. Viken fantastisk trädgård du har...och en mormorsträdgård låter som den bästa idèn av alla.

  Tänk så så mysigt (som du säger) att som barn få springa runt i en gammeldags trädgård:)

  Oj, har missat din tävling, har nu anmält mig, korgen är ljuvlig! Hoppas på tur.

  KRAM Helena

  SvaraRadera
 7. du står i du :) inte alltid så lätt att vila när det finns "roligare" saker att göra. Känner igen mig i ditt problem :D vad fint du har fått till det i din trädgård. Kan tänka mig att det måste vara alla barns dröm att vistas i när allt står i full blom. Dem bären du pratar om har jag dock aldrig provat. Kanske ska lägga till på min lista att göra haha

  Ha en underbar helg nu hjärtat

  Passar på att tipsa dig om min tävling på bloggen

  Kram Malin

  SvaraRadera
 8. Ja det är tur att det finns fler som jag, att se vad som ska göras hela tiden. Det är härligt med en lumig trädgård fulla av massa mys hörn och rum. Låter som du är på god väg dit.
  HA en skön helg
  Kram Anna

  SvaraRadera
 9. En lummig lite förvuxen mormorsträdgård, det låter som något för mig :0)
  Man behöver nog sitta och njuta också, du vet ...Take the time to smell the roses.
  Ha en fin fredag.Kram Kicki

  SvaraRadera
 10. Det ser riktigt härligt ut och jag tycker att du ta dig tid att bara njuta....
  ha en härlig helg
  kram
  sandra

  SvaraRadera
 11. Har precis samma problem, så fort man sätter sig
  ser man antingen ogräs eller så börjar hjärnan snurra igång och planera. "Den där skulle man flytta....eller om man skulle sätta den där..."
  Försöker åtminstone sitta stilla när de andra i familjen är i närheten, men det är inte lätt, jag håller med.
  500 lökar, jo, ja tackar jag. Då har du något att titta på förstår jag.
  Ha en härlig helg!
  Camilla

  SvaraRadera
 12. När du vill njuta kan du ta dig till västkusten och min altan så ska jag bjuda dig på en god sommardrink i loungen! Kram

  SvaraRadera
 13. Hej!!!

  Du träffar verkligen huvudet på spiken.
  Jag kan oftast inte sitta stilla och njuta i vår torpträdgård. Är det inte ogräs så är det en hel del annat man kommer på och sen kutar man runt och gör alla dessa småjobb.
  Det är väl egentligen det som är den största njutningen med att ha egen trädgård, att senare på kvällen vara helnöjd med vad man uträttat.

  Maidi

  SvaraRadera
 14. Hej
  Helt underbara bilder på dina fina blommor,klart du ska skaffa en till hund och få valpar,det är nog det roligaste jag har gjort,man kna säga att det är dom sista tre veckorna som är lite jobbiga,för det är ett evigt städande,men så himla roligt och mysigt,lite svårt att skiljas från dom bara.
  Kram o ha en fin helg.
  ninni

  SvaraRadera
 15. Go kväll!!

  Vilka underbara bilder du visar från din trädgård, tror det är jätteviktigt att ta sig tid att njuta av både den fina trädgården man har och inte se det lilla som inte är fixat och använda tiden till att läsa en bok eller annat trevlig under sommaren :)

  Hoppas du får en skön kväll

  Kramar Bella

  SvaraRadera