tisdag 18 maj 2010

Fult?

God morgon!

Visst är det lustigt hur smaken kan förändras över tiden... För tio år sedan skulle jag aldrig ha kommit på tanken att blanda rött och rosa, medan jag nu tycker att det är bland det snyggaste som finns. Jag tror mycket av förändringen kom när jag började köpa kläder till lilla Matilda. Polarn och pyret blandar färger hej vilt och där såg jag att det faktiskt var riktigt snyggt! Minns särskilt en tröja hon hade som var i rosa, orange och rött som otroligt nog var ursnygg.



Jag är inte lika modig inomhus men i trädgården känns det helt rätt att mixa och matcha med färger man inte riktigt trodde skulle passa ihop. Gult och lila är en till kombination jag upptäckt på senare år. Den kom sig genom våra sommarpromenader där barnen plockade blommor längs vägkanten. Raps och klöver är väääääldigt fint ihop!





I den gamla köksträdgården växer det så det knakar. Jag hinner inte riktigt med att rensa och gallra som jag vill men växterna brukar vara ganska förlåtande. En dag hit eller dit spelar lixom ingen roll! Skönt!




Nu har jag en nöt att knäcka för er! Jag har själv sökt överallt efter vad det här är för en växt. Det måste vara någon slags bambu eller liknande för varje år växer den upp till ca 3-4 meters höjd. Det är stora blad på pinnarna och den blommar senare under sommaren/hösten. Själva pinnarna är väldigt sköra när växten har vissnat ner så det är bara att rycka bort dem. Jag undrar såååå vad den heter! Snälla hjälp mig!



Ni har väll inte missat min tävling?! ;0)

Kram

Anna

7 kommentarer:

 1. Visst är det snyggt med rött och rosa. När man var ung!! var ju rött och rosa helt förbjudet, det passade sig inte alls. Kanske därför man frossar i alla möjliga färgkombinationer nu, när allt är tillåtet. Härligt är det, i alla fall.

  Den där växten du har, låter som om det är Parkslide. Har den själv i trädgården, som tur är i ett ganska vilt parti, för den är ett ganska intensivt rotogräs. Nästan omöjlig att få bort är den. Många misstar sig och tror att det är en sorts bambu, men det är det alltså inte.
  Tycker emellertid att den är jättefin, så länge den håller sig på sin kant.:)

  Ha det bra!
  Camilla

  SvaraRadera
 2. Rosa o rött är superfint ihop, i vissa sammanhang. O din trädgård är ju helt fantastisk! Och grattis förresten till dina 10 000 besökare : )
  Ha en bra dag!
  Kram Mia

  SvaraRadera
 3. Hej svejs,
  Helt ok att blanda röda o rosa med lila o orange. Det är färgvarianterna som tillför glädje liv o mångfald. Hurra för många olika färger...
  Och jag tror att precis som Natalja säger, så är det nog parkslide. Har det oxå, fast inte i trädgården. Växer som ogräs. Låter djuren trampa ner dem:-)
  Kram/
  Ulrika

  SvaraRadera
 4. Jag vet inte vad det är för en växt, men det ser inte ut som bambu iaf. Jag tycker att du har så fina våriga bilder idag. Älskar färg!! Kramis semlan

  SvaraRadera
 5. Mmm härligt med egen spenat, ja egen odling överhuvudtaget!

  Kram,
  Angelica

  SvaraRadera
 6. Det är så läckert att blanda färger, särskilt på barnkläder:)
  Undrar om du vet hur man får bort kirshkål, tror det heter så utan att ta död på allt runt omkring???
  ha en härlig kväll
  kram
  sandra

  SvaraRadera