lördag 29 maj 2010

Ett kulturarv.

Jag kan inte låta bli...Den här årstiden har jag rätt mycket orangea och gula nyanser i mina rabatter men det är inte mitt fel! Tanten som hade torpet innan oss måste ha älskat blommor i alla dess former så hon har planterat både det ena och det andra här och där i trädgården. Jag är inte gjord så att jag bara kan slänga växter utan allt har sin plats i min trädgård. Det är dessutom ett sätt att bevara vårt kulturarv eftersom vissa av växter har stått här lääänge. Torpet byggdes någon gång på 1700- talet...


Titta vad som tittar upp blygt ur jorden... Mina två vinrankor har klarat den inte allt för milda vinter. Tjohoo nu väntar vi spänt på om vi får några vindruvor i år.Snart kan vi stoppa munnen full med godsaker från vår egen trädgård.Vitlöken står som soldater i jorden och bara väntar på sommarens grillpartyn...Färskpotatis och dill. Jag behöver inte säga mer, eller hur!Trevlig helg!

Kram

Anna

7 kommentarer:

 1. Va härligt att ha ett sånt torpställe. Nu ser man bara fram mot den "riktiga" sommaren.
  Hos mig, ösregnar det idag.
  Ha en skön lördag! Kram Åsa.

  SvaraRadera
 2. Så som du har jobbat blir det nog massor av egenodlade godsaker att stoppa i munnen!
  Gula blommor - ja förra ägarna till vårt hus gillade inte gula blommor så de som fanns tidigare har rensats bort. JAg vet detta pga att den första ägaren, en gammal dam på 85, har varit här och berättat och visat bilder på hur det en gång såg ut.. Skulle nog faktiskt gärna velat ta över "hennes" trädgård!
  Ha en skön helg! Kram/Marie

  SvaraRadera
 3. Underbara somriga bilder! Härligt att få ha mycket egenodlade godsaker att njuta av under sommaren!
  Ha en trevlig helg!!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 4. Hej Anna!
  Vilka fantastiska bilder!
  Ha en fin helg! Kram Helena

  SvaraRadera
 5. Man kan ha favoritfärger, det har jag, men jag tycker ju inte illa om icke-favoritfärgerna, allt tar sig liksom bra ut i naturen, eller hur?
  Härliga bilder!
  Kram Agneta

  SvaraRadera
 6. Låter helt underbart ;) tänkt att bli bjuden på middag hos er ,

  Ha en härlig helg

  Kram Malin

  SvaraRadera
 7. Jag tycker det är kul att du bevarar trädgårdens blommor. Det var ofta mer genomtänkt förr när det gäller tid av blommning, pollinering och djur etc. Idag är trädgårdarna ofta väldigt sterila...Fram för mera "torp"trädgårdar*ler. Jag har fusktköpt potatisplantor idag....hihi...har aldrig provat det förut, spännande! kramis semlan

  SvaraRadera