fredag 7 maj 2010

En underbar morgon!

Ungarna sitter i kökssoffan och håller varandra i handen och skålar lite då och då med sina juiceglas. Idyll! Kärlek! Åh, så söta de är!
Det är de här stunderna man lever för som mamma. När lugnet för ett ögonblick tar vid och man hinner andas... Den här dagen kan inte bli annat än underbar!

Var ute och fotade trädgården i vårskrud igår.



Någon som vet vad det här är för växt? Helt plötsligt dök den upp från ingenstans och på tre år har den antagit formen av ett litet träd. Tyckte att den var så fin så den har fått stå kvar bredvid torpet. Inget annat ville ändå växa på norrsidan...







Måste bara visa mitt pågående projekt just nu... Det här är staketet till lekstugan som jag hoppas hinna inreda i helgen. Vi får se hur vädret ser ut men blir det inte allt för dåligt ska jag nog hinna snickra upp hela staketet. Jag är stolt! När jag ringde Niklas för att fråga hur man går tillväga när man sätter fast stolparna lät han väldans nervös och tveksam till att jag skulle fixa det.
Men sektion ett är klart! *haha* Jag har inte bara min egen tveksamhet att jobba med... måste dessutom övertyga honom om att jag kan snickra! Jag tar det steg för steg...



Ta hand om er!

Kram

Anna

22 kommentarer:

  1. Visst är det kul att snickra!
    När jag gick loss med överhandsfräsen så kände jag mig riktigt stor*skrattar*

    Du är ju skitduktig!
    Staket och lagar soffan, vilket proffs!

    Låter som en bra start på din dag,
    hoppas att du får en fin helg/
    Kram Hannis

    SvaraRadera
  2. Här hemma började morgonen i moll, alla var sura på alla. Får försöka börja om i eftermiddag istället. Just nu går jag runt med en klump i magen för att jag var så sur, men när sonen vägrar att byta byxor och absolut vill ha sina gamla smutsiga, vad gör det om de är smutsiga? och när dottern kommer ner i pyjamasen en kvart innan vi ska åka och absolut MÅSTE platta håret!! fast hon inte har tid, plus lite till.... ja, då tröt mitt tålamod lite.
    Ja, det var min morgon det. Puhh.
    Det däringa trädet på baksidan ser ut att vara en druvfläder, alltså inte den ätliga flädern. Fåglarna brukar vara duktiga på att sprida den.
    Ha det bra.
    Camilla

    SvaraRadera
  3. Jag tror att din buske är någon typ av fläder. Vi har också en sån men det är tyvärr inte den ätliga sorten.
    Ha en skön fredag! Kram Kicki

    SvaraRadera
  4. Du är en riktigt duktig snickare, redig kvinna klarar sig själv;=)

    Vi håller också på med en lekstuga, vi spikar råspont invändigt som ska målas och golv ska läggas sen är det dags att piffa.

    Ha en bra fredag!
    Kramar

    SvaraRadera
  5. Vad vårigt och fint! Är inte säker på växten, men om det är druvfläder, så är den inte bara oätlig, utan den är GIFTIG. Så se upp om du har små barn! http://www.odla.nu/giftinformation/sambucus_racemosa.shtml

    Kanske bättre att sätta en äkta fläder, så kan du göra god fläderblomssaft på försommaren (går bra att frysa in). Och av de blommor som du inte plockar blir det fina bär, som du också kan koka saft på, om inte fåglarna hinner före.

    Vårhälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera
  6. Får börja och kalla dig Timell, du snickrar snart bättre än han! Jag är imponerad, men det har jag nog skrivit förut. Ditt lilla träd ser så bekant ut, och nu såg jag att dom här över visste vad det var.
    Ha nu en fin helg
    Stor kram
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  7. Låter härligt. Här är det kallt, regnar och blåser. känns nästan som höst. Men herre gud vad du snickrar jag önskar att man vore händig, kanske man skulle prova någon gång...

    Ha det gott
    Kram anna

    SvaraRadera
  8. Vad duktig du är som tar tag i sådana saker helt själv. Ha en fin fredag, hoppas att den blir lika härlig som den började*ler kramis semlan

    SvaraRadera
  9. Så gulligt med de små på soffan :)
    Härliga vår,nu har vi verkligen mycket att njuta av och många projekt tar form hos var och en, kan jag tro, allt från nya spaljéer till altaner osv
    Hoppas du får en underbar helg!/ Bea

    SvaraRadera
  10. Åh, vapenvila i Gaza;-) Underbara växtbilder!

    Kram!
    A

    SvaraRadera
  11. Visst är det skönt att kunna göra saker o ting själv. Är nog lite "handikappad" i själen, eftersom jag hellre ber min man om hjälp än gör det själv. Tråkigt nog resulterar detta bara i att det blir gjort när han vill, o inte när jag vill. Dags att börja göra själv... för jag kan, är bara lat!
    Snyggt, mycket snyggt staket runt grönsakslandet(?). Helt i min stil!!!!!
    Kram/
    Ulrika

    SvaraRadera
  12. Vilka vackra trädgårdsbilder. Här hemma regnar det, så trädgårdsjobbet får vänta. Hoppas solen skiner på dig, så att du får avslutat lekstugan. Är så impad av dig! Vad du kan!!!
    Trevlig helg
    Kram!
    Cathrin

    SvaraRadera
  13. Vad duktig du är som kan snickra.Önskar dej en mysig kväll hoppas att den blir lika härlig som den började .Kramar Rita ♥

    SvaraRadera
  14. Du är superduktig o händig...Du borde vara med Martin Timell vännen! Fniss... Trevlig helg! Kramis Therese

    SvaraRadera
  15. hihi..hallojsan sötis!!

    men nog må¨ste han vara övetygad redan?!..Ja är det i alla fall! Skulle med varmt hjärta kunna släppa loss dig i mitt hus! och jag är kontrollfreak!!

    ha en riktigt fin helg!!

    Kramis Sanne

    SvaraRadera
  16. Jag skulle svara falsk fläder men ser att du redan fått svar. =0)
    Jösses, vad du är duktig på att snickra! Det blir bara mer och mer. Ny yrkeskarriär kanske?? ;0)
    Ha en skön helg!
    Kramisar!

    SvaraRadera
  17. Hej. Vilken härlig start på din dag. Jag älskade att vara mammaledig och njöt i fulla drag av de små stunderna!!1
    Vill önska dig en trevlig helg. Kram

    SvaraRadera
  18. Halloj!
    Underbara barn, hoppas resten av dagen blev lika mysig.
    Kikar in och önskar en riktigt skön helg! Hoppas på fint trädgårds och snickrar väder,blink.
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  19. Bra jobbat, tjejen. Du är såå duktig. En bra kvinna reder sig själv, det har jag alltid sagt =) /Ellinor

    SvaraRadera
  20. Vad du kan!!! Så imponerad! Vad kul att du frågade om den självsådda busken - jag har en likadan! Så nu vet jag också vad det är för nåt.
    Önskar dig en härlig helg! /Marie

    SvaraRadera
  21. Vilken fin blogg du har kommer att komma tillbaka och kika här =)
    Kika gärna in på
    http://limbergivitavillan.blogspot.com/

    SvaraRadera
  22. Så fint du beskrivit dina barn i soffan :) kan riktigt se det framför mig :) och vilka fina bilder du tagit i din trädgård, det växer så det knakar överallt där ju :)

    Ha en underbar helg

    Kram Malin

    SvaraRadera