tisdag 2 februari 2010

Nu har de fått komma in!

Först en liten ranunkel...


Så var det dags! Mina älskade pelargoner har äntligen fått komma in från sin vinterförvaring i torpet. Några hade strykt med men de verkar som om de flesta stora har klarat sig. Vi fick en vattenläcka i torpet runt jul så det har varit lite bökigt att vattna de arma liven där ute. Passade på att ta sticklingar när jag ändå klippte ner dem. Nu vet jag äntligen vad jag ska ha den här glaskupan till ;0). Tror nog att sticklingarna kommer att trivas som attan där under glaset.
Hittade den här underbara blomman sist jag var och handlade. Den riktigt lyser i en klarblå nyans. Känns verkligen som om våren har fått komma in. Någon som vet vad den heter?Idag har jag suttit och beställt fröer till min trädgård. Det är inte lätt att planera vart allt ska vara men ack så kul! Jag är helt trött i huvudet :0). Redan i höstas började jag planera de två köksträdgårdarna vi ska ha. Blomsterrabatterna däremot fick jag tänka igenom ordentligt nu. Svårt att få ihop de olika höjder, färger och blomningstider alla blommor har. Här får ni en översikt av vår trädgård så ni ser vad jag har att tampas med! Växthuset som ska stå framför torpet ska byggas i vår och altanen till huset finns inte ännu... Åh, kan det inte bli vår snart så man kan sätta igång!Kram på er!

11 kommentarer:

 1. är det inte en rudbeckia? det är första namnet jag kommer att tänka å. men den kan mycket väl heta nått annat... den liknar en gul blomma vi har i vår höstrabatt med svart mitt. fast din är ju blå då.... dem står sig väldigt bra som snittblommor...
  tänk att jag äntligen kan skriva jag med.

  kram kram från maria

  SvaraRadera
 2. Du har verkligen ett växt och blommintresse ser jag. Jag är omöjligt dålig på det men vill gärna ha fina växter så länge dom varar. Inte en aning om vad blomman heter...

  Kram Anne

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Vad kul att jag hittade din blogg nu efter att du tittade in till mig. Vilken otrolig färg på den blå blomman, tänk vad naturen kan åstadkomma! Oj...jag får dåligt samvete när jag ser din fina planering av din trädgård. Måste göra ett ryck i år. Kan man ta in pelargonerna nu? Jag har några ute i mitt förråd.
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 4. HejAnna! Fick ju letat upp ert kök...;) hmmm jade påminner ju verkligen om varandra. Men vårt kommer från ett lokalt bolag som heter Brösarpköket och de beställer delar från Novaflex och Storsjökök. Men de var attans lika:)

  Kan absolut inget om trädgård, så det är extra kul att se vad andra håller på med där, så det ser jag fram emot att kunna hämta inspirration!
  Ha det bäst! Åse

  SvaraRadera
 5. Tyvärr vet inte alls vad blomman heter. Är rätt så dålig på att komma ihåg vad olika växter heter bara att de är fina.
  Jag har just suttit och beställt tomat fröer från Åke Truedsson så det ska bli lite roliga sorter i mitt växthus denna sommaren.

  Kram Anna

  SvaraRadera
 6. Ojoj vad duktig du är att skissa och planera din trädgård, förstår att du längtar, det kommer att bli hur fint som helst.
  Kram på dig/Ingela.

  SvaraRadera
 7. Hejsan!
  Min Matilda blir 3 år den 23 april. Så din Matilda är 4 år, vad skoj!
  Vad fick er att välja Matilda som namn?

  Vilken trådgård du planerar för, det är tufft.
  jag har lite rabatter att planera för och jag har inte ens börjat.
  Kanske du kan berätta lite vad du har planerat så man får lite tips och inspiration.
  Ha en superfin onsdag!
  Kram Bodil.

  SvaraRadera
 8. Hej Anna!

  Härligt att sitta och planera trädgård, drömma sig till sommaren :)
  Vad ska ni bygga för sorts växthus?

  Min lagerplanta står i källaren med resten av mina växter, bla pelargonerna. Sist jag kollade så levde den iallafall :) Den står mörkt och svalt, inte alls som man bör vinterförvara... oftast ska det ju vara ljust. Men mina växter har stått i källaren över vintern i flera år. Alltid är det några som stryker med, men överlag så har det gått bra :)

  Blomman ser ut som spansk margurit/stjärnöga... Lite svårt att se bladen på bilden, men blommorna påminner om det iallafall.

  Ha d gott!
  Kram Hanna

  SvaraRadera
 9. Vilken intensiv blå färg!!! Och sticklingarna under glaskupan ser så gulligt ut :)
  Ambitiösa planer med trädgården, du lyckas säkert! När man vill så gärna blir det så som man vill ;)
  Duktigt du är!
  kram Olg@

  SvaraRadera
 10. stjärnöga känns igen. jag tar tillbaka mitt förslag.

  SvaraRadera
 11. Hej! Å så underbara blommor o vad härligt det måste vara att få planera trädgården inför våren. Hoppas du fick en god natts sömn nu hihi här vart det inte så. Ha en bra dag kram

  SvaraRadera