onsdag 10 februari 2010

Kockums...

Idag har till och med jag tyckt att tiden inte alls har räckt till... Jag har flängt runt som en dåre och knappt hunnit sätta mig ner, men ändå har jag inte fått mycket gjort. Väldigt konstigt... Nu börjar i alla fall vårt vardagsrum ta form. Det jag väntar på innan ni får se bilder är gardinerna. Vet inte om jag ska ha hissgardiner eller vanliga längder. Vad tror ni? Beslutsångesten är återigen ett faktum ;0).Såg på med ena ögat på bygglov igår (det andra var i datorn... *hihi*) Jag tänkte -"hjälp vad har hon gjort"??? Tycker att Mia brukar göra fina saker men här dödade hon ju hela grejen med husen och gårdsplanen. Trots att huset var nybyggt så var det ju gjort i gammal stil. Jag hade gråtit blod om någon hade gjort så med vår tomt. Min första tanke hade nog varit -Hur ska jag få bort allt det här så fort som möjligt. Planteringarna var snygga, men resten... Vad tyckte ni? Nu blir jag säkert sågad vid fotknölarna men, så här tycker jag!

Nu till ett litet loppisfynd. Hittade det här tvättfatet i fredags. Det passar utmärkt med... hmmmm vad kallas en sån där? Kan inte komma på det... Tja, ni vet vad jag menar ;0), den med handtag! Synd att Kockum inte gjorde den här serien i blåvitt istället för gulgrönt. Men, men, jag kanske ändrar smak någon gång i framtiden. Tycker att de är så charmigt slitna i alla fall.
Nu ska jag surfa runt för allt vad jag är värd och få lite inspiration! Det är dessutom kul att se vad ni har för er i stugorna *blink*.
Kram/ Anna

11 kommentarer:

 1. Tyvärr såg jag inte Bygglov igår.. Vet hur det känns att inte få något gjort fast man flänger runt. kram sandra

  SvaraRadera
 2. Vilket härligt fynd! och så fina bilder på det!

  Jag såg inte bygglov igår, men det är ett av de få program jag brukar titta på. Nu blir jag ju jättenyfiken! Kanske går att titta på datorn...?

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 3. Hej Anna!
  Har tittat in till dej här och har blivit jätte inspirerad. Underbart med tvättfatet och skopan tillsammans med vackra vita blomster. Jag tror at det är en drickskopa, vill minnas att vi drack av en sådan hos min lilla mormor när jag var liten.

  Ha det fint
  KramKram
  Lotta

  SvaraRadera
 4. Hej! Missade bygglov helt igår snyft men det kanske kommer i repris. Fina saker du visar. Ja du längder är fint men hiss gardin är snyggt. Hm svårt val är det men det löser ju du galant. Ha en fin dag kram

  SvaraRadera
 5. Tyvärr kan jag nog inte hjälpa dig ang gardinvalet, tycker det är lika fint med längder som med hissgardiner :) Fast här hemma har jag bara länder för jag tycker hissgardiner kapar av mycket av fönstren, speciellt då man har spröjs i överdelen.

  Jag är inte så svag för Mias ideer överhuvudtaget, inte min man heller... Han är så trött på alla hennes kuddar Hihi! Tyvärr tycker jag att hennes egna stil går igenom allt hon gör och hon verkar inte vara så mån om att de hon gör ska vara genomgående med det övriga i huset.

  Just i detta fallet vet jag inte vilken stil familjen hade inomhus. Om de hade mer modernt inomhus så tycker jag att det Mia gjort var rätt häftigt och snyggt, men INTE om deras stil genomgående var lantligt och gammaldags!

  Ibland är det snyggt att blanda nytt och gammalt men sen är det alltid så uppstajlat när man får se, det intressanta är ju att få se det efter en månad eller så...

  Ha en fin dag!
  Kram kram

  PS fint loppisfynd du gjort! :)

  SvaraRadera
 6. Åh vilka vackra Kockumsprylar! Ovanligt med turkost skaft. Såg bara halvhjärtat på Bygglov men kan nog hålla med om att det såg i modernaste laget ut för den gården i gammal stil.Tycker bygglov blivit ett rörigt och tramsigt program som jag inte riktigt orkar kolla på.Kram Katta

  SvaraRadera
 7. Nu har jag skickat mailet igen...
  Och du! Ta och titta in hos mig. Du har nåt att hämta där.
  Kram Åsa.

  SvaraRadera
 8. Svårt att ge gardintipps utan att se fönstren, själv älskar jag gardiner och tycker att man kan ha både hiss och längder samtidigt.
  Såg också bygglov sist och måste hålla med om att det skar sig fruktansvärt stil mässigt. Brukar gilla det Mija gör, värkar som hon lyssnar bra på vad familjerna brukar önska. Tycker att det ”svävande” taket vid uteplatsen var fin men ack så fel till huset i falurött. Och spaljéerna var lika fel. Mija ursäktade sig med att säga att hon aldrig skulle valt detta utseende om huset varit gammalt!
  Fia

  SvaraRadera
 9. Tyckte också det blev för "modernt" för det huset som var byggt i gammal stil... ´det är ju inte alltid man tycker likadant. Själv skulle jag aldrig låta någon "ta över" helt och fullt. Kanske få bygga en trappa eller så, men sedan är det stopp!
  Härliga Kockumsprylar... och en söt liten skopa.
  Det finns ju Kockumsemalj även i blåvitt, men det kanske du vet... Vi har det ute på sommarnöjet...
  Kram
  Marie

  SvaraRadera
 10. Har inte sett Bygglov ännu, har det dock inspelat. Fina Kockumsdetaljer, jag har också skopan och en liknande bytta fast en djupare och större (perfekt för fotbaden) från mina farföräldrar.

  kram Mia

  SvaraRadera