måndag 1 december 2014

Jag glömde bort advent!!! Jag glömde advent!Jag vet... det är liksom inte ok men just nu är jag mitt inne i en period där jobben hopar sig och livet går i ett. Det är fantastiskt roligt och givande men... jag glömde bort advent.

Mina små troll kom hem till mig igår och timmarna innan de skulle komma kom jag på mitt misstag! Panik!!! Vad gör man när allt julpynt verkar ha försvunnit i flytten och det enda man kan frambringa för att göra barnen glada är sjukt stora mängder papper. Jag har nämligen ett pappersmissbruk, jag älskar papper! Eller så här, jag älskar färg och form och då blir det lätt så att man halkar in på det här pappersmissbruket.

Sååå för att inte behöva känna mig som en extremt dålig mor så traskade jag och min trogna följeslagare (min hund) ut i skogen, fyllde våra påsar med mossa, kottar, granris och annat skoj och så la vi upp hela härligheten på köksbordet. Jag fyllde även på med garn, papper, lim och annat som behövs till en pysselkväll och när barnen kom så bjöd jag på lussebullar (JA de hade jag kommit ihåg att baka veckan innan?!) och uppvärmd äppeljuice med lite kanel som fick agera glögg.

Nu är huset fyllt med pappersgirlanger och annat julpyssel och barnen verkar rätt nöjda... även om lilla B tog sig ut i förrådet idag och kom in med skatter i form av en julstjärna, några ljusslingor och en tomte. Han blev dagens hjälte!

PS... de här lådorna jag har satt fast på en led ljusslinga kan man se hur man viker här: Origami pandorasbox

3 kommentarer:

 1. Jag ser att vi har ungefär samma tema i blogginläggen idag...Välkommen i de glömska mammornas klubb! ;))
  Kram Elle

  SvaraRadera
 2. Oh my dear,
  so lovely and your ginger bread houses are fantastic!
  Have a wonderful holiday season
  Elisabeth

  SvaraRadera