söndag 1 juli 2012

Underbara trädgård!

Det är helt galet underbart att knata runt i trädgården såhär års! Oooooh vad glad man blir för minsta lilla jordgubbe som blivit röd eller ny blomma som slagit ut. 

Min trädgård är uppdelad i två zoner. Köksträdgården som är minutiöst skött och sedan resten av trädgården, som får klara sig bäst den kan med lite gräsklippning mellan varven. Jag älskar prydliga rabatter men hos mig finns helt enkelt inte tiden till att rensa annat än det allra viktigaste, och viktigast är det vi kan äta. 

Hur som helst så är jag lycklig ägare till ett växtstöd från Rosverkstan. Jag har placerat det vid de högsta och gängligaste perennerna i trädgården (riddarsporrarna) så i år hoppas jag att de inte går av. 

Titta in på Rosverkstans hemsida www.rosverkstan.se för att se alla vackra saker Anna har designat. 


En ny bekantskap för mig i år är spigarello som är en Italiensk kålväxt som jag fick fröer i våras. Det var Anette med bloggen http://daylily-potager.blogspot.se/ som skickade fröer och jag kan knappt bärga mig tills de har vuxit till sig så pass så man kan smaka. 


:)


Något annat, väääldigt litet, som fick mitt hjärta slår några extra slag var när jag såg att alla mina tre vattenmelonplantor blommar! Wihiii! Jag har försökt pollinera dem bäst jag kan med en hanblomma så nu håller vi både tummar och tår att det tar sig och vi får egna vattenmeloner! 


Ha en härligt vecka!

Anna

3 kommentarer:

 1. Spännande med vattenmelonplanta :) Hoppas de växer till sig ordentligt!

  Ha en skön söndagkväll

  Kramar Bella

  SvaraRadera
 2. Rosverkstan har mycket fint. Har tänkt mig en tur dit i sommar:) Härligt med egen odlat! Spännande med nya sorter.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Ja, Rosenverkstan har mycket fint. Skulle vilja ha en fin regnmätare. Ett växtstöd vore inte heller så dumt.
  Marita i Björkhagen

  SvaraRadera