måndag 14 maj 2012

Tunnlar till kålen...

Man tager vad man haver sa hon, och så tog hon lite överblivna plaströr som blev över vid bygget av huset och använde dem till att göra fiberdukstunnlar till kålen. Jag har stoora förhoppningar angående mina kålodlingar i år. Nu rackarns ska jag vinna över de eländiga kålfjärilarna! Det kan ju inte vara en omöjlighet att lyckas med att odla kål utan gifter. Hur skulle vi då ha klarat oss i alla år? Just idag behöver jag nog dessvärre inte oroa mig över någon slags ohyra alls på kålen... det är snarare så att jag får oroa mig över att de ens kommer att stå kvar i landen eftersom det blåser så. Men, men... mannen är iväg och köper jord så det är bara att klä på sig och gå ut och fortsätta när han kommer hem igen. Vad är det man säger... det finns inga dåliga väder... ;) Brrrr


Anna

9 kommentarer:

 1. Du är så påhittig. Jag har länkat hit och tipsat om din blogg idag. Jag tycker ni har så mysigt och görs sådana trevliga livsval. kram

  SvaraRadera
 2. En bra idé! Har sett andra göra lika. Det ser verkligen snyggt och prydligt ut hos dig och dina planteringar :)

  Ann-Louise

  SvaraRadera
 3. Håller tummarna för dina tunnlar, både att de står kvar och håller tätt mot skadedjur.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 4. tycker det blev riktigt snyggt! Jag har pallrat upp krukor och stora stenar och spänt duk över, ser lite märkligt ut men funkar det så är jag nöjd!
  Ullis

  SvaraRadera
 5. smart.
  Nu fungerar äntligen min gamla blogg, så Välkommen att titta in, om du vill.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 6. Jag gjorde liknande av barnens gamla kryptunnelbågar och förankrade med krampor av böjda metallpinnar. Rätt långa krampor, men det satt kvar :)

  SvaraRadera
 7. Vilken bra idé! Man tar vad man har :)

  Hoppas din vecka börjat bra!

  Kramar Bella

  SvaraRadera
 8. Jag har fixat tält av fiberduk över mina odlingar. Hos oss är rådjuren största hotet.
  Kram

  SvaraRadera
 9. Gillar din påhittighet och "man tager vad man haver" koncept. Björkstammarna och teglet passade super fint ihop. Tegel är så vackert, inget kan bli fult med tegel iallafall inte i den röda nyansen. Lycka till nu med kålen och de låååånga planteringarna.

  Har först nu tagit tag i mina fröinköp och potatis. Så troligtvis blir vi inte ens sommarförsöjande hihi!

  kram

  SvaraRadera