fredag 2 mars 2012

Vintersticklingar och sommarlängtan...

Idag tar vi det lugnt jag och barnen... De har sportlov och ska strax ska vi ut i trädgården för att inspektera hur långt våren har kommit. Solen skiner och det pirrar i odlingsnerverna. ;)

Jag kan inte fatta att det kommer att se ut så här i köksträdgården inom en inte allt för avlägsen framtid... 


Förra året läste jag hur Hillevi förklarade hur man kunde ta vintersticklingar på olika buskar och självklart var jag tvungen att försöka jag med. Allt gick inte men vinbären rotade sig över förväntan. Jag fick ihop buskar till en häck runt växthuset... Idag tänker jag ta fler sticklingar från lite andra buskar och sätta ner dem i krukor jag förvarar i växthuset. Jag är lite snål (ekonomisk) och tycker det är onödigt att köpa saker man enkelt kan fixa själv. Dessutom sparar det på miljön! 

Så i helgen tar vi vintersticklingar på våra favoritbuskar och får på så sätt nya alldeles gratis!  Titta in här för att få lite mer kött på benen innan du sätter igång. :)


Anna

12 kommentarer:

 1. Spännande. jag tog sticklingar på vinbär förra året, inte så lyckat resultat. men nu förstår jag att jag nog tog dem för sent på. Så nu ska jag nog springa ut och göra det på en gång. Tackar för tipset och ha en härligt solig helg!

  SvaraRadera
 2. Å så härligt med en vinbärshäck! Smart! =0)

  Såg att ni fått hämta hem en ny familjemedlem, så mysigt! Det är så sorgligt när man måste ta beslut om att ta bort ett husdjur. När vi tog bort vår förra hund sa vi att nu blir det inga fler för att det var så jobbigt när hon inte fanns hos oss längre. Vi klarade oss ca 2 veckor, sen hämtade vi en ny valp ;0) Det går liksom inte att vara utan när man vant sig vid deras ständiga och otroligt lojala sällskap.
  Lycka till med er nya familjemedlem!
  Kram Linda

  SvaraRadera
 3. Tack för påminnelsen! Tänkte på det i höstas men nu var det som förbi, inte en tanke på sticklingar?! I morgon blir det sticklingsdag här ;-)

  Ha en go fredag!

  SvaraRadera
 4. Spännande, kanske man ska testa ta på krusbärsbusken innan den grävs bort i vår.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Härliga bilder!
  Önskar dig en fin helg....
  Hälsningar från ett vårvarmt Öland och Titti

  SvaraRadera
 6. DET måste jag också testa, jobbar ju på att bli lite mer "snål"! ;o)

  Krampårej

  SvaraRadera
 7. Du visar så fina bilder från ditt växthus och hur det ser ut utanför, helt underbart. Allt ser så "grönt" ut, det märks att man inte är bortskämd med färger utomhus den här tiden på året.

  Ha en fin helg!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 8. Tack för tipset! Jag ska genast försöka på min vinbärsbuske!

  SvaraRadera
 9. Härligt med dina positiva tankar om trädgården... Hittade till dej pga ditt fina växthus, som jag blir så inspirerad av nu när vi ska bygga ett eget.
  Kram Annika

  SvaraRadera
 10. Tihi:-)

  Nuuuuuuuuu förstår jag varför mitt inlägg om vintersticklingar plötsligt "kommit i ropet".... Tackelitack kära du för länkning!! Och vad kul att ditt sommarreportage än-te-li-gen kommit ut!! Det ska bli kul att se (om affärn nu har tidningen), fast än mer längtar jag efter dina helt eeeeegna artiklar. Ingen tar så fina feel-good-bilder som du, mer sånt vill vi se i tidningarna!

  Kramelikramar H.

  SvaraRadera
 11. Hej söta du! Vilket toppenbra repotage det var i tidningen! :) Fina, fina du!
  Kramar i massor!

  SvaraRadera
 12. Alla tips är ju underbara,satt precis idag och läste i nya "Allt om trädgård" att man kan ta toppen av Tomatplantorna på hösten och göra sticklingar av precis som man gör med pellisar. Då har man tidiga plantor kommande år. Undrans om man kan komma ihåg det till hösten;) Får skriva in det i min trädgårdsbok;)
  Kram /fia.

  SvaraRadera