tisdag 13 mars 2012

Inte odelat positiv...

Igår var jag och en väninna på LivingGreen Award i Stockholm för att kolla in vem som tog hem årets pris. Gröna mattan var utrullad och humöret på topp! 

Moí klädd för en glammig kväll!

Eventet hölls på Operans lokal Rotundan. 

Glammigt värre! ;)


Jag måste erkänna att jag inte är odelat positiv till tanken att man i stället för att försöka minska konsumtionen i samhället kör på i samma gamla vanliga hjulspår och bara byter ut produkterna mot ekologiska alternativ. Det är ju liksom hela systemet det är fel på! Vi måste minska vår konsumtion för att få till en miljövänlig livsstil. Visst är det bra att man försöker få fram miljövänliga alternativ men... som sagt var... det är ett helt annat tankesätt jag är ute efter. 

Genom att minska konsumtionen kan vi minska på arbetstiden, få mer tid med våra barn och bättre hälsa. Det är så enkelt men ändå så otroligt svårt. 

Något som trots allt gjorde mig alldeles varm i hjärtat var när jag och Maria besökte en restaurang och såg att de hade strukit alla rätter med där scampi ingick. Hahaaaa! 

Det finns tusan i mig hopp i alla fall! 


Anna

5 kommentarer:

 1. Håller med dig helt och fullt!
  Kram Marita i Björkhagen

  SvaraRadera
 2. Jag håller med till 100% . Jag jobbar sovande natt, det räknas som 54 % ca. Det funkar kanon bra. Bara man har koll på Sina utgifter. Man måste helt enkelt konsumera mindre. Men här räknas det som en vinst. Alla nöjda
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 3. Det är så rätt- konsumtionen måste minska, inte enbart bytas ut.
  Alla pratar om att vi måste arbeta mer och längre - varför då?! Jag vare sig vill eller behöver konsumera mer, det jag behöver mer tid utanför arbetet. Det är så många som identifierar sig med sin prestation i arbetet, det borde vara att leva och njuta av Livet.
  Scampifri Cia

  SvaraRadera
 4. Håller med dig till fullo! Och vilken fin blogg du har! =)

  SvaraRadera
 5. Håller med dig till fullo! Och vilken fin blogg du har =)

  SvaraRadera