torsdag 22 mars 2012

Förodlade grönsaksplantor...

Det växer så det knakar här hemma hos oss!

Kronärtskockan har kommit en bra bit på väg.


Auberginen är lite tanig men det brukar ordna upp sig när den får komma in i växthuset. Jag ser fram emot många middagar med moussaka framöver. Barnen är nog inte fullt så förväntansfulla just när det kommer till den här grönsaken. ;) 


Tomaterna är gröna och fina men jag erkänner... jag började liiite för tidigt i år! ;)


Sticklingarna från pelargonerna har rotat sig och egentligen ska man ta bort blommorna, men en liten en låter jag vara kvar. Så vacker!


Chili och paprika kommer från köpta frukter. Jag har garderat mig och köpt frön till paprika också, har nämligen läst att de man köper i butik behöver mycket mer sol och värme än vi kan ge dem här i norr. Spännande att se om det stämmer. 


Allt jag har skolat om i mjölk-tetrorna  växer som ogräs! Det jag har satt i andra krukor är inte alls lika frodigt... Roligt när något som alla har tillgång till, och som dessutom är gratis, är det som fungerar bäst! 

Anna8 kommentarer:

 1. De ser jätte fina ut alla plantorna. Mina kronärtscockor som jag var väldigt nöjd med, ser tyvärr lite spinkig ut jämnfört med dina. =)Men de växer förhoppningsvis till sig snart. Ha en härlig dag!

  SvaraRadera
 2. Hehe! Visst är det kul med återbruk. Man behöver verkligen inte köpa mycket om man tänker lite smart.

  SvaraRadera
 3. Thanks for the advice, a carton of milk ... I also wanted everything to be beautiful! hm

  SvaraRadera
 4. Vad fint det ser ut, nu är det dax att plantera om hemma ser jag, bra idee att åter andvenda mjölkpaketen.
  Ulrika

  SvaraRadera
 5. Här samlas mjölkkartongerna på hög inför omskolning av tomater. Mina har dock precis börjat att sticka upp.
  Ha det gott!

  /Anna

  SvaraRadera
 6. Hej! Vilken bra idé att använda mjölkförpackningar till odlingskrukor. Nu blev jag verkligen inspirerad. Jag är ledig idag så det blir nog till att så och sätta lite idag. Jag kände mig så slö och slapp innan, men efter att ha läst till inlägg så kom energin tillbaka. Tack! Ha det bra!

  SvaraRadera
 7. Tack för inspirationen! Jag har ju helt glömt bort :) Har ju köpt massor med frön och jag måste verkligen så dem nu ifall det ska bli nåt.

  fredagskram
  Jenny

  SvaraRadera