lördag 18 februari 2012

Nakenchock!

Det kan man lugnt säga att mina myrten har fått uppleva! ;)

Förra året var de riktigt illa åtgångna eftersom jag har hrm... liiite svårt att komma ihåg att vattna mina krukväxter på vintern men efter en rejäl frisering kom de igen och var vackrare än någonsin. 
Så i år gör jag om samma procedur. Ny jord, en rejäl frisering och så lite kärleksfull omvårdnad borde få dem att spira av liv igen! 


Ja, det här med att spira och gro är något vi inte är nödbedda med här hemma just nu. Idag ska jag och mannen (!?) plantera om växter så det står härliga till. Jag frågade honom om han inte kunde tänka sig att hjälpa till igår och i ett svagt ögonblick svarade han ja! :D Det är käääärlek de! 


Hoppas ni får en fantastisk lördag!

Varm kram/ Anna

9 kommentarer:

 1. Jisses vad många plantor ni har!! Jag måste bara förtydliga att den kassen jag tänkte på var den hon plockade upp grönsakerna ur när de satt på bänken, den du berättar om missade jag tyvärr (sprang lite fram och tillbaks)

  Vad härligt om ni kan få en ny hund så snart, vad är det för ras?
  Lycka till med omskolningen av plantorna och hoppas ni får en fin helg.
  Kram
  Lotta

  SvaraRadera
 2. Oj, och så många du har, det är nästan så jag tycker synd om honom, men bara nästan......kram

  SvaraRadera
 3. Åh, vilken snäll man du har! Hmm, undrar just hur många små gröna bebisar jag kommer att ha sönder med mina klumpiga fingrar när jag planterar om dom. ;o)

  Kramar

  SvaraRadera
 4. Ni har lite att stå i ser jag :-)
  Ha en fin dag!

  /Anna

  SvaraRadera
 5. Så många härliga små plantor! Kanske inte så kul att plantera om i all evighet men sedan! Så mycket gott det blir! Jag har också skolat om några plantor (chili, paprika och stockros) men min man hjälpte inte till med det ... Men han fixade ljusrör till dem och letade efter lämpliga stora "brickor" att ha de små krukorna på. Han har mycket användbart i sina gömmor! Och så är han väldigt intresserad och frågar vad det är och går och kollar. Det räcker för mig!

  SvaraRadera
 6. Det går säkert bra med din myrten! Jag hade ett olivträd som jag alldeles glömde bort förra året. Det både frös och torkade! Det såg helt dött ut. Efter frisering, omplantering och lite vård började det spira igen på försommaren. I år står det i vårt halvskumma förråd och verkar klara sig riktigt bra.

  SvaraRadera
 7. Det är kärlek det!!

  Härligt att se alla dessa små spirande kämpar! Hur får ni plats med alla? ;) Jag som aldrig satt något, har ju fått sån inspiration från dej.. Nu står där krasse, ärtskott,purjolök o pelargonersticklingar i fönsterkarmen.. :) Men tomatfröerna, är det för tidigt att så nu (om man inte har växthus)? Man vill ju ha knubbiga plantor, lysrör kanske räddningen? Ha nu en underbar dag, här i Nv.Skåne är det rent ut sagt sk-tväder..
  Kram Marie

  SvaraRadera
 8. Vilken lycka: massor av plantor som vill bli nå´t och en karl som förstår att dela "barnmorskeriet". Hoppas allt gick väl.

  SvaraRadera
 9. Vad härligt att göra något tillsammans.
  Marita i Björkhagen

  SvaraRadera