måndag 30 januari 2012

Prag - kan man vara kär i en stad?

Någon som har saknat mig? ;)

Nu är jag och Matilda tillbaka efter en helt fantastisk resa till Prag. Jag vet faktiskt inte riktigt vart jag ska börja när jag ska beskriva denna underbara stad. Vart man än vänder sig så möts man av vackra byggnader och trevliga människor. Såväl historia som kultur är central i staden och man kan enkelt ta del av såväl klassiska konserter som konstutställningar och annat. Jag som (surprise, surprise) ;) är lite av en kulturnörd fick liiiite ont i själen när jag inte kunde besöka varken eller, eftersom våra små tjejer inte var upplagda för mer kultur än att besöka kyrkor, synagogor, katedralen, lilla Eiffeltornet, borgen och sedan vandra runt i stan. Men man kan inte få allt här i välden och jag är så glad över att min lilla skrutta följde med på den här resan. Både jag och min väninna Maria var chockade över hur duktiga våra små tjejer var. Två 6-åringar knatade runt i stan i 3 dagar utan att klaga! 


Vilken grej att kunna ta med sig ett av sina barn och uppleva nya saker tillsammans! Kultur är inte bara finkultur... Jag har tidigare skrivit om Banksy (en gatukonstnär som med sina genomtänkta bilder berättar en del om den tid vi lever i) och den här bilden gjorde i alla fall något i mig när jag såg den. Kanske framför allt med tanke på utsikten bakom... Vad den sedan betyder lämnar jag öppet för er att tolka.


Den fantastiska Karlsbron i olika sorters ljus och från olika håll. Man kan riktigt se på bilderna att solens strålar börjar värma här nere i Tjeckoslovakien. Våren är på väg och snart är den hos oss också!I morgon blir det nog mer Prag här hos mig... 
Men nu ska jag hoppa i säng för jag är heeeelt slut efter resan.

Kram, kram

Anna

10 kommentarer:

 1. Javisst är Prag en underbar stad! Trodde aldrig jag skulle tycka så mycket om den staden som jag väl gjorde när vi var där. Finns så otroligt mycket att se på och speciellt alla dessa vackra gamla hus, underbart! Dit ska jag igen! Minns att vi rörde vid en staty på karlsbron som enligt en gammal sägen betydde att man skulle komma tillbaka till den staden en vacker dag :) Roligt att höra att du också tyckte så mycket om Prag!

  Ha en fin dag!

  kram Ulrika

  SvaraRadera
 2. Så härligt! Och vilken duktig liten tjej eller tjejer, det var ju två. Man kan bli så där småförälskad i städer och det är rätt häftigt. Förstår att du blev det och bilderna visar ju att ni hade fint väder och ett annat slags ljus än det här eländet vi har här hemma!
  Jag ser fram emot att få se massor av fler bilder - jag älskar ju bilder!
  Kramar

  SvaraRadera
 3. ..visst har vi saknat dej!!

  Vilka härliga bilder, man kan känna mysfaktorn.. Å va mysigt att bara åka mor o dotter. Denna helg kommer hon(o du) att minnas resten av era liv..
  En annan(o min 10-åring) har kört in ved hela helgen(inte som Prag precis), men med strålande sol o fågelkvitter, var det vårkänslor o mys.. ;)
  Mys nu med dina kära
  Kram Marie

  SvaraRadera
 4. Ja, jaaag har saknat dig!! :o) Vad härligt ni verkar ha haft och vad mysigt att du fick ha Matilda med dig. Jättevackra bilder också!

  Kramar

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Välkommen tillbaks!
  Det ser inte ut att det var en "vintrig" Prag...men fint ändå!
  Hälsningar,Karla.

  SvaraRadera
 6. Vilken underbar helg ni haft och jag har också saknat dina fina inlägg och dina bilder! Prag är verkligen en sevärd stad men när vi var där var det ruggigt kallt och rått vilket förtog lite tyvärr.
  Att resa med sina barn är verkligen roligt vilket vi gjort mycket, vi brukade resa varannan gång med barnen och varannan gång själva. Jag tror det är viktigt att ibland få göra saker utan barnen så man inte står där en dag när de flyttat hemifrån och frågar sig: Vad gör vi nu då??
  Ha nu en fin dag och jag väntar med spänning på fler bilder.
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 7. Åhhh, jag sitter med tårar i ögonen och känner igen mig från min tågluff...."för hundra år sedan" ;). Det var innan Tjeckoslovakien blev delat, men jag vet inte om det har förändrat så mycket av Prag. Denna underbara stad!!!!! Nu ska jag leta fram mitt tågluffaralbum ikväll :D. Välkomna hem! Kram Marie

  SvaraRadera
 8. Välkommen hem! Vilka underbara stadsbilder. Jag känner att det är en stad jag skulle vilja besöka.
  Kram Marita i Björkhagen

  SvaraRadera
 9. Åhhhh vilka fina bilder. Jag är också förälskad i Prag. Hela staden är som en mysig skattkista. Vart man än vänder sig finns vackra vyer, mysiga cafeer och gamla härliga hus. och så mycket roligt att se, jag längtar tillbaka. När vi var där var det mitt i sommaren, men dina bilder får mig att tro att nästa resa dit blir nog inte sommartid. Prag ser ju minst lika underbar ut på vintern.

  SvaraRadera
 10. Jamen åååå Prag! Det är en helt underbar stad. Måste åka dit igen. Var där för många år sedan på försommaren och det var ljuvligt härligt. Och det ser ju ni också ut att ha haft - trots kyla.

  Välkommen hem!

  SvaraRadera